Takarítócég kirúghat ezért?
Irodákat takarítok ahol amit kidobnak 50Ftos palackokat összegyűjtöm és elviszem. Ezért kirúghat a főnököm?
Múltkor meglátta és azt mondta hogy vagy a palackok vagy a munkám.
A szemét amit összedek azok irodából vannak, illetve oktatótermek.
Semmiképp nem a közterületen van.
Én úgy értelmezem, hogy a főnököd úgy láthatta/gondolhatta, hogy a palackok gyűjtését a munkád többi része helyett/annak a rovására csinálod és ezért szólt rád.
Az, hogy egy kis mellékes bevételre teszel ezzel szert szerintem pont nem érdekli, csak a fő feladat, amit gondolom ő vállalt be egy másik cégnek legyen rendesen elvégezve.
Jó lenne ha ezt vele tudnád megbeszélni, de ez alapján annyira nem tűnik jónak a kommunikáció köztetek.
Szerintem nem rúghat ki, mert nem közterületi kuka, a palackok papírkosárba helyezése pedig azt a szándékot fejezi ki, hogy a palack tulajdonosa nem kívánja többet birtokolni a palackot, nem érdekli, mi lesz vele, elhagyott tárgy. Jogszerűen tartod meg és hasznosítod. Ha pl taknyos papírzsepiket gyűjtenél, azért gondolom nem szólna a főnök, ha összegyűjtenéd és hazavinnéd. Ez hasonló kategória, csak az zavarja, hogy te pénzt csinálsz belőle. De ez sem biztos honnan tudja, hogy a visszaváltó automatának nem azt a funkcióját használod, amelyik gyerekkórháznak adományoz? Mert nem tudhatja.
Szerintem állj elé, mondd meg, hogy ezentúl is össze fogod gyűjteni a palackokat. Ha ki akar rúgni, akkor találkoztok a munkaügyi bíróságon.
A rendőrség nyilatkozott, hogy nem büntetik meg a palackokat összegyűjtőket és beváltókat.
Munkahelyen ez más tészta. Itt valóban visszatetsző lehet a telezsákkal közlekedő takarító.
Habár, tapasztalatom szerint nem nagyon kapni takarítót manapság.
Nem sajnálnám a taksrítótól, de lehet, hogy kérnék gépet a MOL -tól, és a probléma megoldva: mindenki a sajátját dobja bele.
A főnök helyében kötelezővé tenném, hogy mindenki vagy magával viszi a kiürült palackokat, vagy külön gyűjtőbe dobja.
Akkor viszont a kukások fogják visszaváltani.
A szelektívben is ott kell legyenek a palackok, azok is mennek a MOL-nak, gondolom.
Egy 50 l-es zsák alu dobozért előttem kapott a srác 2.700,-Ft-ot.
Van, akinek megéri minden fillér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!