Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Takarítócég kirúghat ezért?

Pulti kérdése:

Takarítócég kirúghat ezért?

Figyelt kérdés

Irodákat takarítok ahol amit kidobnak 50Ftos palackokat összegyűjtöm és elviszem. Ezért kirúghat a főnököm?

Múltkor meglátta és azt mondta hogy vagy a palackok vagy a munkám.

okt. 8. 21:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha már a főnököd ekkora gyökér szerintem válaszd a munkát. Bár én a helyedben keresnék egy másik melóhelyet rövid időn belül... Ahol nem egy g..iszopó a főnök.
okt. 9. 04:44
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
A kirúgáshoz nem kell törvény. Legfeljebb közös megegyezéssel "rúg ki."
okt. 9. 05:24
 13/19 A kérdező kommentje:

A szemét amit összedek azok irodából vannak, illetve oktatótermek.

Semmiképp nem a közterületen van.

okt. 9. 12:15
 14/19 anonim válasza:
100%

Én úgy értelmezem, hogy a főnököd úgy láthatta/gondolhatta, hogy a palackok gyűjtését a munkád többi része helyett/annak a rovására csinálod és ezért szólt rád.

Az, hogy egy kis mellékes bevételre teszel ezzel szert szerintem pont nem érdekli, csak a fő feladat, amit gondolom ő vállalt be egy másik cégnek legyen rendesen elvégezve.

Jó lenne ha ezt vele tudnád megbeszélni, de ez alapján annyira nem tűnik jónak a kommunikáció köztetek.

okt. 9. 15:27
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha a közteruleten lévő kukábol való kiszedes szabálysértés, akkor szerinted egy magántulajdonban levő épület kukája mi?
okt. 9. 20:39
 16/19 A kérdező kommentje:
Összeszedem a szemetet és bent ahol nincs kamera kiviszem. Vagy szerinted jön majd a rendőr a irodákhoz amiket takaritok és előállít? Ezt te se gondoltad komolyan…
okt. 10. 00:56
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem rúghat ki, mert nem közterületi kuka, a palackok papírkosárba helyezése pedig azt a szándékot fejezi ki, hogy a palack tulajdonosa nem kívánja többet birtokolni a palackot, nem érdekli, mi lesz vele, elhagyott tárgy. Jogszerűen tartod meg és hasznosítod. Ha pl taknyos papírzsepiket gyűjtenél, azért gondolom nem szólna a főnök, ha összegyűjtenéd és hazavinnéd. Ez hasonló kategória, csak az zavarja, hogy te pénzt csinálsz belőle. De ez sem biztos honnan tudja, hogy a visszaváltó automatának nem azt a funkcióját használod, amelyik gyerekkórháznak adományoz? Mert nem tudhatja.

Szerintem állj elé, mondd meg, hogy ezentúl is össze fogod gyűjteni a palackokat. Ha ki akar rúgni, akkor találkoztok a munkaügyi bíróságon.

okt. 10. 17:18
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez a helyzet, igaz nem mondták, hogy kirúgnak, hanem nyíltan kinyilvánították, hogy az intézményben senki sem gyűjtheti, mert azt ők szedik össze és közös pénz lesz úgynevezett kávépénz, vesznek belőle ezt azt. Én ettől függetlenül gyűjtöm, igaz nem tudok olyan sokat összeszedni de 5-10 ezer Ft összejön azért hetente
okt. 14. 23:03
 19/19 anonim ***** válasza:

A rendőrség nyilatkozott, hogy nem büntetik meg a palackokat összegyűjtőket és beváltókat.

Munkahelyen ez más tészta. Itt valóban visszatetsző lehet a telezsákkal közlekedő takarító.

Habár, tapasztalatom szerint nem nagyon kapni takarítót manapság.

Nem sajnálnám a taksrítótól, de lehet, hogy kérnék gépet a MOL -tól, és a probléma megoldva: mindenki a sajátját dobja bele.

A főnök helyében kötelezővé tenném, hogy mindenki vagy magával viszi a kiürült palackokat, vagy külön gyűjtőbe dobja.

Akkor viszont a kukások fogják visszaváltani.

A szelektívben is ott kell legyenek a palackok, azok is mennek a MOL-nak, gondolom.

Egy 50 l-es zsák alu dobozért előttem kapott a srác 2.700,-Ft-ot.

Van, akinek megéri minden fillér!

okt. 27. 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!