Mit lehet tenni olyan esetben, ha demens szülő támad, valótlan, vélt sérelmekkel dobálózik?
Figyelt kérdés
Mai napon is voltam nála, azzal fogadott, hogy múltkor elloptam a pénztárcáját, benne ezer forinttal. A másik téves gondolat az volt, hogy én elvettem tőle a telefonját, és miért van nálam, miért azt használom?
Elmagyaráztam neki, hogy ő kért arra, hogy vegyek neki egy másik készüléket, és mutattam az adásvételi szerződést. Ő azt mondta, hogy ez hazugság, ilyen nem történt, elvettem az ő telefonját, ami 100x-szor többet ér, amit most használ, és, hogy engem lopás miatt feljelent.
Az teljesen igaz, hogy többet ér az ő régi készüléke, de ő adta oda 1 hónappal ezelőtt, hogy nem tudja kezelni.
80 éves, demens férfiról van szó. Ha feljelent valóban, mi lesz ebből?
okt. 6. 15:32
1/4 Fsms válasza:
Kérsz. Egy elmeorvosi vizsgálatot és kiderül.
2/4 anonim válasza:
Gyámügy, bíróság. Pár hónapos procedúra. Megállapítják, gyámság alá helyezik. Nincs ilyen, feljelent, úgy kezelik, mint aki teljes tudatában van. Ezen én már pár éve végig zongoráztam. Anyám volt úgy bárkinek, bármit aláírt.
3/4 A kérdező kommentje:
Végülis én tudom bizonyítani hivatalos papírokkal, hogy nem loptam semmit, az ő betegsége is bizonyított, ellátást, kezelést eddig nem kapott, 1 éve harcolunk a téves gondolataival.
okt. 6. 16:03
4/4 anonim válasza:
Te tudod, de rábeszélik ilyen állapotban, adja el házat, vagy bármit, járhatsz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!