A haszonélvezőnek ezesetben köteles vagyok fizetni mint tulajdonos?
Egy kicsit bonyolult a történet. Idős nagynénikémnek nem született gyereke se közeli vérszerinti rokonsága nem volt rajtam (rajtunk) kivül. A ház ahol együtt lakunk az én nevemre lett iratva pár évvel ezelőtt tehát én vagyok a tulajdonos ő maradt a haszonélvező. Ő ebbe a formációba akkor beleegyezett, ügyvéd jelenlétében is. Én nem akartam eltartási szerződést kötni, akkoriban még ő sem, csak szerette volna hogy a ház a nevemen legyen. Amig tudott járni minden rendben is volt viszont pár hete elesett (combnyaktörés) kórházban volt most nem tud járni, pelenkázni kell, én és párom próbáljuk a lehetőségekhez képest gondozni, én képtelen vagyok pelenkát cserélni, párom megteszi pedig semmi köze hozzá. Nyilván nem hagyjuk magára de jobb helye lenne egy otthonban ezt ő is belátta és menne. Olyanokat is mond hogy ő eltartási szerződést akart volna kötni, ami nem igaz mert évekkel ezelőtt ezt megbeszéltük. Én most nem tudok pénzt adni jelenleg öregotthonba neki csak a 120 ezer forintos nyugdija van. De ő mint haszonélvező rajtam mint tulajdonoson ilyen esetben követelhet pénzt az öregotthoni ellátásra?
A ház eladás nem opció!
"ezzel be biztositjuk hogy mindig lesz helye hivatalosan is otthon, ne egy öregotthonban végezze"
"Én most nem tudok pénzt adni jelenleg öregotthonba neki"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!