Mi minősül tényleges bolti lopásnak?
Nem ismerem pontosan a jogi oldalát, de szerintem is el kell hagyni az üzletet.
Már csak azért is, mert pl. sok kisgyerekes anyuka kosár helyett a babakocsi aljába pakol, mégsem viszik el őket bilincsben.
"...addig pakolsz ahova akarsz..."
Kivéve, ha fel van tüntetve a bejáratnál, hogy kosár használata kotelezo
5-ös!
Én többször voltam olyan boltban ahol ki van írva, viszont 1-2-3 termékért soha nem használok kosarat. Egyszer sem szóltak rám.
Nem tudom mennyire jogszerű, de sok üzletben ki van írva, hogy ha megeszel, negiszol valamit, feljelentenek. Hiába van anyuka kezében a csokipapír, és mutatja, adja a pénztárosnak, már késő.
Én is a fizetés nélküli távozást tartom jogszerűnek.
A jog nem ismer olyat, hogy kasszák vonala.
Ha a dolog az elkövető birtokába került úgy, hogy a korábbi birtoklás helyreállításának reális lehetősége nem áll fenn, a lopás befejezett.
A bírói gyakorlat szerint ezért BEFEJEZETT a lopás, ha az elkövető a polcról levett terméket a ruházatába rejti ÉS nem vették észre (pl. kamerán keresztül vagy sétáló biztonsági őr által).
Ha ez utóbbi eset forog fenn, az lopás kísérlete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!