Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem tájékoztattak arról hogy...

Nem tájékoztattak arról hogy van családi pótlék és már 4 éves a gyerek. Ilyenkor kit kellene beperelni hogy megkapjam visszamenőleg az összes családi pótlékot ami jár/járt volna neki? Milyen ügyvédhez folyamodjak?

Figyelt kérdés
Csak az utolsó 2hónapra eső részt akarják kifizetni, ami számomra nagyon igazságtalan, mert végig azt gondoltam hogy kapjuk, de a családi adókedvezményt adták csak, nem a családi pótlékot

#ügyvéd #csalási pótlék
szept. 24. 12:56
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
80%
Magadat. Ennyire életképtelen és tájékozatlan ember minek lesz szülő?
szept. 24. 13:03
 2/22 anonim ***** válasza:
71%

Nxujtsd be . Az ugyintezonel erdeklodj , h kaphatod meg visszamenoleg. Melyik urlappal.

A per es ugyved tobb lenne mint a haszon.

szept. 24. 13:05
 3/22 A kérdező kommentje:

Utolsó köszi, sajnos csak 2hónappal visszamenőleg akarják megadni ami nagyon nem jó.

Nem lenne több mert közel 600ezer ft visszamenőleg kiszámítva.

Nagyon nem mindegy.

szept. 24. 13:48
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

3. Miért gondoltad azt, hogy kapjátok a csp-t? Igényelted? Szerintem a folyósításának az a feltétele, hogy igényeld, nem jár automatikusan. Itt is azt írják, hogy visszamenőleg az igényléstől 2 hónapot fizetnek. [link] "Az ellátás a kérelem benyújtásának időpontjától jár, feltéve, hogy a benyújtás időpontjában a jogosultsági feltételek fennállnak. Az ellátást visszamenőleg legfeljebb két hónapra, a kérelem benyújtásának napját megelőző második hónap első napjától kell megállapítani, ha a jogosultsági feltételek ettől az időponttól kezdve fennállnak."

Csak az államot perelhetnéd, de ha te hibáztál, mert nem igényelted, akkor nincs mit tenned.

szept. 24. 15:04
 5/22 A kérdező kommentje:

4# köszi, amiben perelném az az hogy NEM ADTAK KItájékoztatást hogy a gyereknek JÁR ez!

Mert ö jogosult rá, engem mint anyát miért nem tájékoztattak?

Ezért perelném be, hogy semmi gond de adják vissza visszamenőleg ami a gyereké.

szept. 24. 15:10
 6/22 A kérdező kommentje:

4# nem tudtam hogy mit kell igényelni ha nem szóltak .

Igényeltem a CSEDET, GYEDET stb. de akkor kellett volna elmondani hogy van ilyen is. Ez a probléma.

szept. 24. 15:12
 7/22 anonim ***** válasza:
49%
Nyugtasson meg,h mas kezet labat tori ezert a penzert mert soha nem fog szulni,csak az adot fizeti.
szept. 24. 16:04
 8/22 A kérdező kommentje:
7# ez a gyereknek a pénze nem az enyém. Neki joga van hozzá, és én vagyok a képvislője, akinek ezt szorgalmazni kell. És ezen vagyok.
szept. 24. 16:08
 9/22 A kérdező kommentje:

7# ezt a pénzt te is megkaptad amikor kicsi voltál, gyerek stb, mindannyian.

És ez miatt, minden kisgyerek jogosult rá ugyanúgy

szept. 24. 16:09
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

“ Neki joga van hozzá, és én vagyok a képvislője, akinek ezt szorgalmazni kell.”

Itt mondtad ki konkrétan a lényeget. Senkit nem hibáztathatsz, csakis magadat, mert ezt neked KELL intézned. Nem tetted, te vetted e a gyerekedtől ezt a pénzt. Teljesen felesleges a továbbiakban ezen rágódnod.

4 éves a gyermek. Nem akarlak megijeszteni, nagyjából a következő 20 évben rengeteg dolog lesz, ahol neked kell a gyermeked érdekeit képviselned és neked KELL utána nézni a dolgoknak. Ennyi önállóság a minimum annak, aki gyereket akar nevelni.

szept. 24. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!