Ki tudom zárni valahogyan a saját tulajdonú ingatlanból a kiskorú gyermekem édesanyját, ha esetleg meghalok?
Van egy jelenleg 7 éves kisfiam, egyedüli gyerekként várhatóan Ő örökli a saját tulajdonú családi házamat, és mellé még két budapesti lakást is, némi készpénzzel, autóval, ingóságokkal.
Volt párommal nem voltunk házasok, sem bejegyzett élettársak, különmentünk, mondhatni jó kapcsolatot ápolunk. Azóta nekem lett barátnőm, neki pár éve van egy fiuja. Nincs ezzel semmi bajom.
A kérdésem az lenne, hogy ha esetleg meghalok holnap (remélem nem :D), akkor mivel az örökös kiskorú, így az édesanyja kezeli az általam megszerzett és tulajdonolt örökölt vagyonát. Ha jól tudom eladni nem adhatja el az ingatlanokat. De ha akar akkor simén beköltözik a csávójával a házamba és él, mint Marci hevesen. Akár a bankban félretett pénzemet is felveheti, aztán vagy odaadja majd gyereknek, vagy nem.
Hogyan lehet legalább a lakhatást kivédeni? Lehet hülyeség, de nem akarnám (bár halálom után már mindegy), hogy a vérrel és verítékkel több 10 millióért felújított házamban az új csávójával életvitelszerűen éljenek, hiszen ez nem az övé, hasznost nem húzhatna belőle, minden a fiamé lenne, csak ugye ő kiskorú. Azt nem tartom valószínüleg, hogy csak addig lakik itt, amíg a gyerek nem lesz 18, utána se szó se beszéd kiköltözik a házból, a gyerek meg biztos nem fogja elüldözni az anyját, vagy kitenni az utcára.
#10 Nem is kértem hogy sajnálj :D
Amúgy nem lelki fröccsöt kértem, hanem jogi véleményt. Ha neked nem megy, menj már más kérdéshez légyszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!