A törvény szerint büntethető, ha egy rendőr rajtakap egy fiatalkorút (pl 12-14 éves általános iskolásokat) a dohányzáson?
Figyelt kérdés
Egyre több általános iskolából kijövő gyereket látok suli után rágyújtani. Azt értem, hogy hogyan jutnak a cigihez, de azt nem értem, hogy amikor egy rendőr ezt látja, akkor nem kellene tennie semmit?
Mármint fiatalkorúnak csak nem adhatják ki a dohányboltban, de szívni szívhatja, ha szerez magának?
jún. 14. 22:34
1/7 anonim válasza:
Dzsippókat hogy bünteted? Nem lehet velük mit kezdeni
2/7 anonim válasza:
Gyereket nem lehet pénzbírságra ítélni. Mi más büntetést tartasz elképzelhetőnek?
3/7 anonim válasza:
A dohánytermék vásárlást tiltják 18év alatt.Amugy komolyan az általános iskolában is megy már a cigizés?
4/7 árokpart válasza:
Büntetni természetesen nem fog, viszont az iskola vezetésének valószínűleg jelezni fogja és a gyermekvédelemnek is.
5/7 anonim válasza:
Ez elmélezben ugy müködik hogy figyelmeztetik/büntetik a szülöket, aztán ha nincs változás akkor nevelő otthon. De ennyi gyereket kiamalni a családokbóé problémás igy sokszor nem csinálnak semmi. Ez az általános eljárás. Hogy a cigarettázással mennyire foglalkoznak azt nem tudom.
6/7 anonim válasza:
"Amugy komolyan az általános iskolában is megy már a cigizés?"
Kábé mindig is ment. Én a 80-as évek végén voltam általános iskolás, és már akkor is voltak hetedikesek-nyolcadikosok, akik az iskola mögötti fészerhez jártak elbújni a szünetekben, vagy kilógtak iskolán kívülre egy blázra.
7/7 Gál Gábor 2024 válasza:
Nem tilos cigizni 18 alatt, csak eladni nem lehet nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!