Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A törvény szerint büntethető,...

A törvény szerint büntethető, ha egy rendőr rajtakap egy fiatalkorút (pl 12-14 éves általános iskolásokat) a dohányzáson?

Figyelt kérdés

Egyre több általános iskolából kijövő gyereket látok suli után rágyújtani. Azt értem, hogy hogyan jutnak a cigihez, de azt nem értem, hogy amikor egy rendőr ezt látja, akkor nem kellene tennie semmit?

Mármint fiatalkorúnak csak nem adhatják ki a dohányboltban, de szívni szívhatja, ha szerez magának?

jún. 14. 22:34
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
Dzsippókat hogy bünteted? Nem lehet velük mit kezdeni
jún. 14. 22:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Gyereket nem lehet pénzbírságra ítélni. Mi más büntetést tartasz elképzelhetőnek?
jún. 14. 22:45
 3/7 anonim ***** válasza:
61%
A dohánytermék vásárlást tiltják 18év alatt.Amugy komolyan az általános iskolában is megy már a cigizés?
jún. 14. 22:47
 4/7 árokpart ***** válasza:
100%
Büntetni természetesen nem fog, viszont az iskola vezetésének valószínűleg jelezni fogja és a gyermekvédelemnek is.
jún. 14. 23:06
 5/7 anonim ***** válasza:
55%
Ez elmélezben ugy müködik hogy figyelmeztetik/büntetik a szülöket, aztán ha nincs változás akkor nevelő otthon. De ennyi gyereket kiamalni a családokbóé problémás igy sokszor nem csinálnak semmi. Ez az általános eljárás. Hogy a cigarettázással mennyire foglalkoznak azt nem tudom.
jún. 14. 23:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Amugy komolyan az általános iskolában is megy már a cigizés?"

Kábé mindig is ment. Én a 80-as évek végén voltam általános iskolás, és már akkor is voltak hetedikesek-nyolcadikosok, akik az iskola mögötti fészerhez jártak elbújni a szünetekben, vagy kilógtak iskolán kívülre egy blázra.

jún. 15. 01:15
 7/7 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
72%
Nem tilos cigizni 18 alatt, csak eladni nem lehet nekik.
jún. 15. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!