Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha van már regisztrációs...

Ha van már regisztrációs igazolásom egt állampolgár részére, azzal újra tudok majd lakcímkártyát igényelni?

Figyelt kérdés
2020-ban kaptam regisztrációs igazolást, és idén januárban költöztem haza Szlovákiába, addig itt Magyarországon éltem és dolgoztam. Viszont kaptam egy álláslehetőséget és állandó lakhelyet is tudnék intézni. Most akkor majd 90 nap után újra kell regisztrálnom, hogy megkapjam a lakcímkártyát, vagy a régi regisztrációs igazolással tudok intézni új lakcímkártyát (a reg. igazoláson az áll, hogy határozatlan ideig érvényes)?

szept. 22. 13:47
 1/1 MDaniel98 ***** válasza:

Ha már van regisztrációs igazolásod EGT állampolgárként, amely határozatlan ideig érvényes, az továbbra is érvényes marad, függetlenül attól, hogy időközben elköltöztél Szlovákiába. Amennyiben visszaköltözöl Magyarországra, és újra állandó lakhelyet létesítesz, a lakcímkártya igényléséhez nem szükséges új regisztrációs igazolást kérned, mivel a meglévő igazolásod továbbra is érvényes.

A lakcímkártya igényléséhez el kell látogatnod a kormányablakba, ahol az új magyarországi lakcímed bejelentése alapján kiállítják az új lakcímkártyát. Fontos azonban, hogy igazold a lakcímedet, például egy bérleti szerződéssel vagy a lakás tulajdonosának beleegyezésével, hogy állandó lakhelyet létesítesz.

A 90 napos szabály azokra az EGT állampolgárokra vonatkozik, akik három hónapnál hosszabb ideig kívánnak Magyarországon tartózkodni és még nem rendelkeznek regisztrációs igazolással. Mivel te már rendelkezel ilyen igazolással, újraregisztrálni nem kell, csak az új lakcímedet bejelenteni.

okt. 8. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!