Ahhoz, hogy valaki Magyarországon lakcímkártyát kaphasson, ugye nem muszáj magyar állampolgárnak lennie?
Figyelt kérdés
Elég, ha csak talál valakit(család, barát, rokon), aki évek óta Magyarországon él, és saját háza van, ahová be tudja őt jelenteni?2021. júl. 1. 11:35
1/3 anonim válasza:
Nem muszáj. Külföldiek bérelhetnek is ingatlant, és oda is be lehet jelenteni.
2/3 anonim válasza:
Nem kell a magyar állampolgárság, mert én sem vagyok itteni állampolgár, de Mo.-on lakom a feleségemmel.
Viszont kellett egy biztos lakhely (hogy ne az utcán éljünk), továbbá igazolni kellett, hogy itt is megélünk és nem koldulni fogunk. Ez utóbbihoz elég volt annyi, hogy megkérdezték, van-e itteni számlám. Igent mondtam és megkértek, hogy vegyek ki róla akármilyen összeget és mutassam fel az igazolást a kivevésről. Kivettem 1 ezrest és ez elég volt (érdekes, mi lett volna, ha az utolsó pénzem vettem volna ki és szinte fillér nélkül maradtunk volna...?). Ez több mint 10 éve történt és a külföldi nyugdíjunkat azóta is itt költjük el. A gyermekeink lakásában lakunk, örök haszonélvezettel.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. júl. 1. 12:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!