A gyerektartás összegét hogyan számolják ki?
Életkörülményeket is nézik, esetlegesen környezettanulmány, anya körülményei (bevételek, kiadások, gyerekre eső kiadások), apánál ugyanez, + van-e esetleg másik gyerek, stb.
De nagyon invitálnak, hogy próbáljátok meg ott megegyezni, sokkal gyorsabb a folyamat, és ugyebár nekik is kevesebb munkával jár...
A barátnője jövedelme nem számít.
Viszont a gyt megállapításánál lehet kérvényezni, hogy infláció-követő legyen.
Ez nem ennyire fekete-fehér.
Én se dolgoztam, mikor volt a gyt tárgyalás, de nézték a körülményeket. (GYES-en voltam a legkisebb gyerekemmel.)
És jobb is, ha ezzel nem játszol, mert fordítva is elsülhet a dolog.
(Pl apuka indíthat gyermekelhelyezési pert azzal az indokkal, hogy nincs jövedelmed, nem megfelelőek a körülmények. Ha más nem, bosszúból. Ezt meg gondolom, nem szeretnéd.)
Apuka életkörülményeit is olyan szempontból nézik csak, hogyha minimálbérre van bejelentve, vagy rosszabb esetben semennyire sincs, a nevén semmi nincs, de pl fullos ház, kertben 2-3 autó, stb az nyilván szemet szúr.
Átlagos életszínvonal esetén megítélnek egy szerintük reális gyt-t.
(Van viszonyítási alapjuk nyilván.)
"hogy kinél vonnak le 25 százalékot a jövedeleméből"
Pl tartósan beteg, aki mellett anyuka nem TUD dolgozni, mert otthoni gondozásra szorul, vagy speciális étrend kell neki különféle érzékenységek miatt, és hasonló egyéb egyedi esetekben.
"Én semennyire nem akarok játszani"
Ez arra irányult, hogy "
ha anyuka nem dolgozik hanem csak a nevelőapa" ezt ne hangoztasd.
A te jövedelmed alapvetően nem nézik, csak az életkörülményeket, milyen kiadások mennek el a gyerekre, amiből kiszámolják az apára eső részt.
"én is szeretnék sokmindent megadni a gyerekeknek."
Ha az apja viszont nem, akkor csak a minimumra kötelezheti a bíróság.
Arra viszont fogják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!