Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezzel most mit ért el?Ilyenkor...

Ezzel most mit ért el?Ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
Még 2022ben elütöttek.Azóta a bíróságot járjuk.Elmentünk a bíróságra,első fokon 7 hónap eltiltás plusz pénzbüntetés.Az ügyész fellebbezett.Másod fokról visszadobták első fokra.Azt mondta az ügyvédem ezzel a bíró azt várja hogy a vádlott bevallja,hogy elütött (mert amúgx tagadta hiába a szakértői vélemény) es mondja a szájával ki hogy megbánta.Eljött a tárgyalás.Az ő ügyvédje is ezt mondta,hogy vallja be es lezáródik az ügy.Ez a golyós meg nem azr csinálta amit az ügyvédje mondott,hanem azt mondta a tárgyaláson hogy ő nem ütött el.Még papírt nem kaptam csak egy közös ismerőstől tudom.Elvileg januárba menni kell megint bíróságra.
szept. 22. 09:23
1 2 3
 21/22 Justinianus ***** válasza:
100%

Ha "A" féltékenységből személygépkocsival szándékosan elgázolja "B"-t, a cselekmény az eredménytől függően testi sértés vagy emberölés megállapítására alkalmas.

Az a kérdés vizsgálandó, hogy milyen sérülés (ill. halál) okozására irányult az elkövető szándéka.

Ebben az esetben a vád súlyos testi sértés kísérlete, vagyis az ügyész úgy ítélte meg, hogy az elkövető cselekménye súlyos testi sértést okozására irányult. A bíróság pedig majd dönt a vádról.

Miért nem közúti veszélyeztetés:

Attól a pillanattól kezdve, hogy az elkövető szándéka sérülés okozására irányul, a közúti veszélyeztetés nem jöhet szóba. Közúti veszélyeztetés a cselekmény addig, amíg a szándék csak VESZÉLYEZTETÉS, pl. kormány ráhúzása a motorosra, büntetőfékezés, sérülés okozásának szándéka NÉLKÜL. (Szándékon túli eredmény pedig - ha rosszul sül el a megleckéztetés - a súlyos testi sértést, halált okozó közúti veszélyeztetés.)

Miért nem merül fel segítségnyújtás elmulasztása:

Nem valósíthatja meg a segítségnyújtás elmulasztása bűncselekményt, aki a sérülést szándékos magatartásával maga okozta. Ha ölési szándékkal leszúrom a szomszédot, nyilván nem vagyok köteles segítséget nyújtani, ahogy a szóban forgó járművezető sem, aki súlyos sérülés okozásának szándékával elütötte a sértettet.

szept. 23. 02:41
 22/22 anonim ***** válasza:
17-es vagyok és felőlem mindegy ki mit gondol, de ezt valóban megcsinálják. Ezt egy nagyon jó ügyvédtől tudom.
szept. 23. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!