Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A munkáltatóm - törvény...

A munkáltatóm - törvény szerint - dönthet úgy, hogy minden ez évben megmaradó olyan szabadságomat is, amivel én rendelkezek, azt kiadja/kifizeti, vagy jogosan megtehetem, hogy "átviszem" következő évre?

Figyelt kérdés

szept. 17. 17:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak akkor lehet kifizetni, ha felmondta valamelyik fél a munkaszerződést, tudtommal más esetben ki kell adni.
szept. 17. 18:12
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem, nem kifizettetni akarom, hanem megtartani azt a pár napot a következő évre.

Ilyet lehet? Mármint ha én ezt kérem, akkor törvény szerint ezt kéne tennie, vagy mondhatja azt, hogy nem, még ebben az évben vegyem ki, vagy Ő fogja azt is kiadni, hiába én rendelkezek azokkal a napokkal. (az munkáltató által beosztható napok számát már felhasználták, úgy is lett kiadva/elrendelve, mint munkáltató által beosztott szabadság)

szept. 17. 18:46
 3/8 A kérdező kommentje:

Jaaa, hogy...

[link]

Szóval ilyet még akkor se tudna megtenni, ha akarna.

OK, végülis belátom, valahol jogos. Bár nem volt szándékom ilyesmivel visszaélni (nincs is annyi).

szept. 17. 20:05
 4/8 Justinianus ***** válasza:

Ha akarna, tudna, bár korlátozottan.

A felek naptári évre kötött megállapodása alapján a munkáltató az életkor alapján járó pótszabadságot az esedékesség évét követő év végéig adhatja ki.

Tehát ha 20 alap + 5 életkor után járó, összesen 25 napod van, akkor 5 napról lehet írni egy megállapodást, hogy átviszed a következő évre.

szept. 17. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem évente 2 nap szabadság megy el. Tehát, ha minden évbe átvinném már egy évet is kitudnék venni :D Kiírják szépen alkalmanként aztán bónuszként elutalják. Kész passz megvan oldva.
szept. 17. 21:51
 6/8 A kérdező kommentje:
#5 munkáltatójának <-- 🤬🤬🖕😡
szept. 17. 21:58
 7/8 anonim ***** válasza:
#5 Nem kell. Szeretem a munkám, nincs vele problémám. :) Ha nem szeretném nyilván váltanék és nem lennék itt.
szept. 17. 23:02
 8/8 A kérdező kommentje:

Jaaa... bocsánat. Azt hittem, hogy ez olyan okoskodás a munkáltatód részéről, amivel ők jól járnak a Te károdra.

Ezek szerint ez egy egyezményes dolog köztetek. Akkor storno.

szept. 18. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!