A munkáltatóm - törvény szerint - dönthet úgy, hogy minden ez évben megmaradó olyan szabadságomat is, amivel én rendelkezek, azt kiadja/kifizeti, vagy jogosan megtehetem, hogy "átviszem" következő évre?
Nem, nem kifizettetni akarom, hanem megtartani azt a pár napot a következő évre.
Ilyet lehet? Mármint ha én ezt kérem, akkor törvény szerint ezt kéne tennie, vagy mondhatja azt, hogy nem, még ebben az évben vegyem ki, vagy Ő fogja azt is kiadni, hiába én rendelkezek azokkal a napokkal. (az munkáltató által beosztható napok számát már felhasználták, úgy is lett kiadva/elrendelve, mint munkáltató által beosztott szabadság)
Jaaa, hogy...
Szóval ilyet még akkor se tudna megtenni, ha akarna.
OK, végülis belátom, valahol jogos. Bár nem volt szándékom ilyesmivel visszaélni (nincs is annyi).
Ha akarna, tudna, bár korlátozottan.
A felek naptári évre kötött megállapodása alapján a munkáltató az életkor alapján járó pótszabadságot az esedékesség évét követő év végéig adhatja ki.
Tehát ha 20 alap + 5 életkor után járó, összesen 25 napod van, akkor 5 napról lehet írni egy megállapodást, hogy átviszed a következő évre.
Jaaa... bocsánat. Azt hittem, hogy ez olyan okoskodás a munkáltatód részéről, amivel ők jól járnak a Te károdra.
Ezek szerint ez egy egyezményes dolog köztetek. Akkor storno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!