Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az USA-ban a halálbüntetés...

Az USA-ban a halálbüntetés végrehajtása miért tart sokszor akár évtizedekig?

Figyelt kérdés

Láttam egy olyan esetet, amiben egy nő megölte a 2 kisgyerekét, halálra ítélték, és már tébb, mint 30 éve az ítélet végrehajtására vár egy fegyintézetben vagy hol.

De teljesen átlagos, hogy a halálra ítéltek 5-10-15 évet is várnak, mire végrehajtják az ítéletet.

Miért tart ez ilyen sokáig? Oké, hogy meg akarnak bizonyosodni róla, hogy nem ártatlanul végzik ki, de ha már mondjuk 10 éve nem sikerült 100%-ig megbizonyosodni, akkor miért nem változtatják meg az ítéletet halálról életfogytiglanra?

Vagy szándékosan hagynak az elítélteknek akár évtizedeket is?

szept. 15. 00:01
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Mindig találnak valami eljárási hibát, új tényt vagy akármit ami alapján fellebbeznek. Nyilván az ítélet és a végrehajtása között el kell telni egy jó időnek, és a lejárta előtt adják be a perújrafelvételi kérelmet. Nem értek az amerikai joghoz, csak amit olvasgattam meg filmeket láttam abból gondolom, hogy így van.
szept. 15. 01:00
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
#1 Így van tényleg. Meg egyéb okok például valahol évekig nem volt megfelelő szer a kivégzéshez.
szept. 15. 01:48
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Mert ott buták az emberek.
szept. 15. 07:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért van mert az adott ügyben nemtudták 100%-osan bizonyítani a bűnösséget és várnak újabb bizonyítékokra hogy ne ítéljenek halálra egy ártatlan embert és ne keljen hatalmas kártérítést fizetni emiatt.
szept. 15. 07:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
#3: Nem vagyok olyan g.ci, hogy azt kívánjam neked, hogy ártatlanul ítéljenek halálra, de azért nézz már utána, hány ilyen eset volt az USA-ban az elmúlt pár évtizedben.
szept. 15. 07:18
 6/8 readymix ***** válasza:
40%
Ez kb. a hoztam is meg nem is c. magyar népmese "Az okos lány". Legyen halálbüntetés, de azért mégse legyünk annyira barbárok. A death row azaz egy elítélt fogvatartott nem lehet egy cellában a kivégzésre váróval meggondolás miatt jött létre. A halálsoron jóval súlyosabbak a körülmények, mint a fegyház, börtön, fogház fokozatokban, melyek a feltételesre helyezés időpontját a teljes időhöz képest határozzák meg.
szept. 15. 07:56
 7/8 anonim ***** válasza:

És ezt mi honnan a f@szomból tudjuk, kérdező?

Mert itt hemzsegnek azon amerikai államok eljárási törvényeiben gyakorlott jogászok, ahol még van halálbüntetés.... nyilván.

Ebben a kérdésben Magyarországon csak legfeljebb találgatni tudunk....

azzal meg mire mész?

Találgatni te is tudsz........de csak találgatni.

szept. 15. 16:29
 8/8 readymix ***** válasza:
Google a barátotok...
szept. 16. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!