Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha feljelentést teszek valakiv...

Ha feljelentést teszek valakivel kapcsolatosan bántalmazás miatt, hogy hogy nem lehet megszüntetni az eljarást?

Figyelt kérdés

Bántalmaztak. Írtam a helyi rendőrségnek az esetről . Ettől kezdve egy nő hivogat a rendőrségtől.Egyik nap le van zárva az ügy a másik nap menjek be!Már ki akar ide jönni a házhoz a rendőrnő. Pedig már többször megmondtam hogy nem teszem meg a feljelentést! Tegnap még abban maradtunk hogy le van zárva az ügy! Még sok szerencsét is kívánt és minden jót! Miért érzem azt hogy itt valami bűzlik?

Szerintetek mit akarnak tőlem? Még én fogok rosszul jarni a végén!

szept. 10. 13:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

“ Ha feljelentést teszek valakivel kapcsolatosan bántalmazás miatt, hogy hogy nem lehet megszüntetni az eljarást?”

Elég katyvasz a történet, de.

1. Vannak hivatalból üldözendő cselekmények. Ebben az esetben nem a sértett vagy képviselője dönti el, hogy szeretne-e eljárást. A hatóság köteles amint tudomására jut, lefolytatni. Nyilván nem tudjuk a te esetedben a konkrét cselekményt így nem lehet megmondani.

2. Azért van ez, mert sok esetben az emberek felb*sszák magukat, berohannak a rendőrségre és boldog boldogtalan feljelentik. A rendőrök pénzt és embert fektetnek bele, elindul az eljárás. Majd amint lenyugszik a sértett vagy megbeszélik a problémát rögtön jajj nem akarok eljárást. Ezzel te lesz*patsz mindenkit, az államot, a rendőröket és azokat is, akik tényleg okkal akarnak eljárást, de az ilyen baromságok miatt le vannak terhelve a rendőrök.

A te esetedben is, te szeretnél rendőri segítséget. Egy rendőr csak azzal foglalkozik, hogy téged előkerítsen. Hivkál téged, meg akár házhoz kimegy csak tudjon már haladni, te meg ahol lehet akadályozod.

Mások meg hetekig várnak, hogy érdemi lépés történjen, mert a rendőrök rommá leterheltek.

szept. 10. 14:32
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert amiről bejelentést tettél, az a BTK hatálya alá tartozik és hivatalból ki kell vizsgálniuk az ügyet. Te PTK-s ügyben tudnál visszalépni.
szept. 10. 14:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg van benne tapasztalatuk, hogy ez történik majd: most a barátod vagy férjed, aki megvert, esküdözik, hogy ilyen soha az életben nem történik újra, vond vissza a feljelentést, de te aztán 1-2 hónap múlva újra szaladsz a rendőrségre bántalmazás miatt bejelentést tenni.
szept. 10. 14:46
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommentet! De ezt már kabé kétszer lezártam a rendőrnővel! Mondtam neki hogy vissza vonom a feljelentést! Azt mondta akkor jó. Nem szivatok senkit!Felhívott legelőször hogy akkor mi legyen. Elmondtam neki az én gondolataim. Aztán nem indul el az eljárás a főnökét érdekelné ez az. Ismét mondtam neki hogy zarjuk le. Okés megint lezarva. Aztán megint hív be kell mennem. Tegnap még telefonon keresztül már lezartuk és minden jót kívant nekem és vigyazzak magamra. Ma már csütörtökön menjek be, vagy ki jön. Szerintem én elbasztam! Még engem fognak megbaszni a Rendőrök!!! Tuti. Küldtem egy emailt hirtelen felindulásból,, hogy jól betetettek nekem,, hogy kibasztatok volna az utcara közben engem vert meg... Mindegy! Akkor marad majd a fogda!!!!

Mennyit kaphatok, csak mert emailba a rendőröket sértegettem, ezt írtam hogy jól kibasztatok velem most köszönöm!

szept. 10. 15:01
 5/13 anonim ***** válasza:

“ Okés megint lezarva. Aztán megint hív be kell mennem. Tegnap még telefonon keresztül már lezartuk és minden jót kívant nekem és vigyazzak magamra. Ma már csütörtökön menjek be, vagy ki jön”

Amennyiben 14 év alatt vagy, ne vedd figyelembe az írásom.

1. Őszintén, te normális vagy?

Tettél egy feljelentést. Hivatalos úton, formában. Majd azt gondolod, hogy te betelefonálsz, hogy upszi bocsika hihihihahaha ne legyen eljárás és ezzel le van zárva? Szerinted egy feljelentés úgy működik, hogy telefonon vissza mondom?

Hát b*szki nyilván be kell menned és aláírnod papírokat azzal kapcsolatban, hogy a feljelentést vissza vonod.

Egy feljelentésnél nincs olyan, hogy telefonon lezártuk. Nyilván mondta neked, hogy oké akkor nem lesz eljárás de ezt hivatalosan is le kell papirozni te jó isten.

És csodálkozunk, hogy a rendőröknek tele a tökük. Ahelyett, hogy érdemi munkát csinálja hajkurásszon téged meg a hozzád hasonlókat.

Remélem egy jó hatóság félre vezetését rád húznak.

szept. 10. 15:34
 6/13 A kérdező kommentje:

Honnan a franból tudjam a szabalyokat törvényeket, nem jártam Rendőrakadémiára nem tanultam paragrafusokat!!! Nem voltam büntetett előéletű!!!

A Rendőrség soha semmit nem tesz! Ha valaki tudja az én vagyok!!! Majd ha vér folyik akkor jönnek. Minden jóban benne vannak! Szerintem te vagy a nem normális!!!

A nő zárta le és mondta hogy okés!

Nem tettem hivatalos feljelentést csak kikerestem interneten a helyi rendőrségnek a honlapjat onnan néztem ki az email címüket, és arra írtam oda nekik egy levelet hogy mi történt velem. Ez szerintem nem hivatalos!!!!

A hivatalos ha bemész a Rendőrkapitányságra és látlelet után feljelentést teszel!

A Rendőröket meg ne védd, mert amennyit én láttam és át is éltem mire képesek miket művelnek, Tisztelet a kivételnek!!!!!! De sajnos azokat ki is tessékelték jól lejáratva az utcára, tudod túl jól végezték a dolgukat!!!

Nincsenek is megfizetve, sokan lépnek ki és te egy érettségivel mar simán lehetsz rendőr!

szept. 10. 16:06
 7/13 A kérdező kommentje:
Inkább az a része érdekel hogy mennyit kapnék vagy mit hogy egy hirtelen felindulásból email levélben azt írtam nekik hogy jól kibasztatok velem,, ... Rágalmazásnak is jegyzőkónyvezhetik rendőri sértegetés! Mennyit kaphatok???
szept. 10. 16:09
 8/13 anonim ***** válasza:

“ A Rendőrség soha semmit nem tesz! Ha valaki tudja az én vagyok!!! Majd ha vér folyik akkor jönnek”

1. Az általad előadott sztori pont mást mutat, hiszen jelezted a problémád és azóta több alkalommal is kerestek ezzel kapcsolatban. Mind a rendőrnő folyamatosan foglalkozik vele, mind a főnöke, ergo itt máris hatalmas ellentmondásba vagy.

“ Nem tettem hivatalos feljelentést csak kikerestem interneten a helyi rendőrségnek a honlapjat onnan néztem ki az email címüket, és arra írtam oda nekik egy levelet hogy mi történt velem.”

Tehát a rendőrség tudomására hoztál egy bűncselekményt. Szerinted ebben az esetben mi fog történni? Segítek, eljárást indítanak.

“ Ez szerintem nem hivatalos!!!!”

És akkor mire számítottál? Hogy picit levelezgetsz valakivel, aki majd megnyugtat? Vagy miért írtál e-mailt, ha nem gondoltad feljelentésként értékeli a hatóság?

“ hivatalos ha bemész a Rendőrkapitányságra és látlelet után feljelentést teszel!”

Újabb baromság. Rengeteg módja van a feljelentés megtételének. Ez a sok közül egy amit leírtál. Amit megcsináltál, e-mailek történő feljelentés is egy módja.

“ Tisztelet a kivételnek!!!!!! De sajnos azokat ki is tessékelték jól lejáratva az utcára, tudod túl jól végezték a dolgukat”

Az utcán lévő rendőrt lejáratják? Mivan?

“ Mennyit kaphatok???”

Jogi szempontból teljesen vakon vagy. Hatóság előtt rágalmazást nem lehet elkövetni.

Az a kérdés első sorban milyen e-mailt írtál a hatóságnak és utána milyen indokkal kérted, hogy ne legyen eljárás. Ennyi jogi tudással, és józan ész hiányával könnyen beleszaladsz egy hatóság félrevezetésébe, remélem meg is küldenek vele.

szept. 10. 19:48
 9/13 A kérdező kommentje:
Remélem nem küldenek meg vele! A bantalmazás megtörtént. Csak már többször megbeszéltem telefonon keresztül a rendőrnővel hogy vége nincs feljelentés!
szept. 10. 21:18
 10/13 anonim ***** válasza:

Már fentebb leírták, hogy bántalmazás esetén nem tudod visszavonni, mert hivatalból lefolytatják az eljárást.

Ha jövő héten újra megver, újra feljelented? Aztán telcsizel, hogy bocsika, mégse, mert azt mondta, szeret?

szept. 11. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!