Hogy tudok egy börtönbe lévő hozzà tartozónak ügyvédet fogadni egy tàrgyalàsra?
Úgy hogy elmész az ügyvédhez és felfogadod.
A többit ő fogja tudni
Őszintén sose értettem. Az ilyen jellegű kérdéseket, miért itt teszitek fel? Itt most bárki bármit írhat, úgy sem leszel előrébb.
Nem érdemes nézni egy ügyvédi irodát, ügyvédet és felhívni?
Felhívod telefonon, elmondod ugyan ezt amit leírtál. Elmondod szeretnétek ügyvédet, mi a menete?
Simán ad felvilágosítást, a saját érdekében, hogy megbízzátok. Onnantól pedig konkrétat tudod mit kell tenned és van egy 100% biztos információd.
Azért 2 - es, mert előítélet van az átlagemberben: ügyvédek hazudnak.
Ja. Meg mindenki más is, ha az érdeke úgy kívánja...
Ezért inkább elsőnek itt a gyakorin "tájékozódik", mielőtt felhívna egy ügyvédet, mert úgyis az lesz a vége.
Na ezért.
Miért hazudna egy ügyvéd abban, hogy mi a megbízásának a menete? Hát neki az a célja, hogy megbízzák. Fizetni mindenképp a kérdező fizet, hiszen a pénz nála van. Ő csak a formalitásra kiváncsi, ami az ügyvéd érdeke.
Értem, amit mondassz de ebben a helyzetben szerintem nem mérv adó.
A legegyszerűbben úgy, hogy ugyvedbroker.hu-n leírod nagyvonalakban, hogy mire kerestek ügyvédet.
Be. 39. § (1) bekezdés j) pont alapján jogosult ügyvéd a terhelt képviselőjeként megismerni teljes terjedelmében az ügyiratatokat (kivéve azokat, amiket Be. külön kivételként felsorol).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!