Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lakásban társasházban lehet...

Lakásban társasházban lehet maszírozni?

Figyelt kérdés
Kell engedély a közös képviselőtöl, meg a lakóktól?

szept. 1. 22:14
A kérdező szavazást indított:
Lehet
Nem lehet
Engedélyt kell kérni
11 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a társasház házirendjét, saját szabályzatát! Abban van meghatározva, hogy ha szükséges valamihez a társasházban lakók vagy a közös képviselő engedélye.

Ha nincs szabályozva, hogy milyen tevékenységre lehet használni a lakást - pl. nem tiltják meg, hogy üzleti tevékenységet végezzenek benne, akkor lehet.

Sok helyen tiltják, hogy valamiféle vállalkozás működjön a lakásban ami emberek mozgásával vagy olyan tevékenységgel járna ami a többi lakót zavarhatja. Hiszen ha masszírozáshoz használod a lakásodat akkor az naponta sok idegen beengedésével és mozgásával jár.

De általában az ilyesmivel nem szoktak foglalkozni. Ha valami torna klubot csinálnál vagy zenekari próbákra, hegedű oktatásra használnád, akkor az lehet kiverné a biztosítékot a lakóknál.

szept. 1. 22:22
 2/5 anonim ***** válasza:
7%

Tudod mi a különbség a magántulajdon és a közösségi tulajdon között? Ha igen, akkor ezt is tudod.

Az más eset, ha az éjszaka közepén teszed úgy, hogy a páciens torkaszakadtából üvölt. De akkor se közös képviselői, hanem rendőrségi úgy.

szept. 1. 22:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Èn úgy értettem a masszázst, mint vállalkozást, tehát pénzért masszázsszolgáltatást nyújtanék.
szept. 1. 22:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Gyógymasszőr vagyok, és svéd frissítő masszőr TEÁOR szám alatt szeretnék munka után 1-2 pácienst vállalni.
szept. 1. 22:49
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Valóban a házirendet kell megnézni. Alapvetően ha csak annyi vehető észre a "tevékenységből", hogy mennek hozzád az ügyfelek a lépcsőházban, annak azért nem kéne olyan zavaró problémának lennie. Én nyelviskolába jártam olyanba, ami egy tízemeletes földszintjén volt egyik lakás átalakítva. Ilyen szempontból a masszázs-szalon sem más. De mondom, azért megkérdezném az illetékeseket, biztos-ami biztos.
szept. 2. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!