Milyen jogi vonatkozású dolgokat tudtok, amiket a bugyuta amerikai filmek közvetítésének köszönhetően az átlag magyar helytelenül tud, és azt hiszi, Magyarországon is ez a helyzet?
Példák, mikre gondolok:
- Felnőtt ember nem szeretkezhet 18 év alattival
- A feljelentést bármikor, korlátlanul vissza lehet vonni.
Magyarországon is precedens jog van és az esküdtszék dönt a bűnösségről, ezért ismerned kell az összetételét és úgy kell manipulálnod őket a tárgyalásnál.
Tiltakozom - felkiáltás az ügyész ügyvéd kikérdezésénél az ellenoldaltól, amit a bíró jóváhagy vagy elutasít.
Joga van hallgatni - kezdetű mondat a letartóztatáskor a rendőr szájából.
Minden bíró középkorú szigorú de jószándékú nő vagy fekete vagy ezek bizonyos kombinációja.
Óvadék letétele és máris kisétálsz a bíróságról vagy tanúvédelem intézménye - amik mostanában terjedőben vannak azért.
Saját tapasztalat:
még pályakezdő jogászként dolgoztam egy vállalkozásnál, amikor kb. hajnal kettő óra tájban a főnököm felhívott, hogy másnap neki mennie kell a bíróságra tanúként és mondjam meg most azonnal, hogy milyen tartalmú vallomást tegyen, mert nem szeretne bajba kerülni, mivel eskü alatt - igen, jól értitek - tesz vallomást.
Mi? - Kérdeztem - Milyen eskü?
Hát - válaszolta - amikor a vallomás tétel előtt meg kell esküdnie, hogy igazat mondja...
Kiderült, hogy ezt egy amerikai filmben látta, és azt hitte az idiótája, hogy ezt nálunk is így kell.
Kb. reggel 4 óráig győzködtem, hogy nincs ilyen a magyar jogban.
De Ő nem hitte el, váltig bizonygatta, hogy van, mert hát Ő "látta".
Ráhagytam. Mondtam neki, hogy ok. akkor menjen el tanúskodni és tegyen esküt...vagy amit kell.
Másnap reggel - amíg oda volt tanúskodni - beadtam a felmondásom.
Aki ennyire hülye, annak nem érdemes jogi munkát végezni.
És ez sajnos igaz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!