Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy induljak neki? Örökbefoga...

Hogy induljak neki? Örökbefogadhatjuk?

Figyelt kérdés

Van egy unokahúgom 5 éves. A "szülei" enyhén szólva is alkalmatlanok a nevelésre. A nagybátyám alkoholista és pszichopata, többször megütötte szegény kislányt mások előtt is. A kislány anyja nem szeret dolgozni drogos romákat visz oda mert azok támogatják valamennyire. A kislányt kiemelték és most nevelőszülőnél van. Ezt az egészet most tudtam meg mert nem igazán tartom velük a kapcsolatot.

Én a kislányt Nagyon sajnálom mi jó körülmények között élünk. A férjem orvos a betegségem miatt vérszerinti gyerekem soha nem lehet. A kislányt az anyja nagyon ritkán látogatja.

A szívem megszakad a kislányért nagyon szeretném hogy normális szép boldog élete legyen.

Hogy lenne ez megoldható? Kinél kell jelezni hogy magunkhoz vennénk a kislányt?

aug. 27. 18:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A gyámhatósághoz kell fordulni, elvileg ha nálatok megfelelöek a körülmények, megengedik, hogy magatokhoz vegyétek. De örökbefogadni csak akkor lehet, ha a szülök hivatalosan lemondanak a gyerekröl és beleegyeznek az örökbefogadásba.
aug. 27. 18:32
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ha a gyámhatóság/bíróság dönt úgy, hogy a gyerek örökbe fogadható. Nem tudom pontosan,mi ennek a hivatalos megnevezése, de ha elegendő indok van rá, akkor végleg elveszítheti a dzülő a felügyeleti jogot
aug. 27. 20:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

2-es: sem a gyámhatóság, sem más nem dönthet úgy, hogy a gyerek örökbeadható, ha a szülö nem egyezett bele! Rengeteg gyerek esetében ez nagy probléma, a szülö ugyan nem alkalmas a gyerek nevelésére, nem törödik vele, ennek ellenére nem örökbeadható!

A felügyeleti jog elvétele és az örökbeadhatóság nem ugyanaz!

aug. 27. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!