Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igaz hogyha én játékfegyverrel...

Igaz hogyha én játékfegyverrel berohanok a bankba és azt kiabálom hogy a bankrablás majd a következő mondatom az hogy csak vicc volt akkor jogilag ugyanúgy elkövettem a bankrablást és nyolc év börtön?

Figyelt kérdés
aug. 23. 08:45
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
63%
Nem, ez alap logika ember, ami neked nincs. Engedd már el csak egyre mélyebbre süllyedsz.
aug. 23. 16:26
 32/43 A kérdező kommentje:
Én kibírom valahogy és lehet hogy még te is hogyha igyekszel
aug. 23. 16:37
 33/43 anonim ***** válasza:
80%
Ha ez a kettő gyorsan elhangzik egymás után, akkor felfegyverkezve elkövetett garázdaság lesz a vád...
aug. 23. 17:22
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
#33 vagyok. Bocs, fegyveresen, nem felfegyverkezve, de amúgy stimmel.
aug. 23. 17:33
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

"Ha bemegy a bankba és azt kiabálja, hogy bankrablás semmi nem történhet, hiszen játékfegyver meg vicc volt"

Tehát szerinted bárki bármivel fenyegetőzhet, riogathat, ha a végén felteszi a kezét, hogy "de én csak vicceltem" akkor nem is büntethető? :D

Ez hülyeség, ugyanúgy meg fogják büntetni, csak nem bankrablásért amit el sem követett, hanem garázdaságért, amiért másokat fegyvernek látszó tárggyal riogatott. De ettől még törvénytelen amit csinál és felelős a tettéért.

aug. 23. 20:22
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Amit művelnél, az hülyeség, ami egyébként nem jogi kategória, hanem orvosi.

Jogilag ezt úgy hívják, hogy garázdaság bűncselekménye.

(játékpisztoly esetén a felfegyverkezve elkövetett minősítő körülménye).

Az, hogy utólag kiutalálod, ez "csak vicc volt", nem befolyásolja a garázdaság elkövetését,

(ez csak akkor lenne értékelhető, ha szándékot a bank kirablására irányult volna, akkor az önkéntes elállásod korlátlan enyhítést jelentene).

Az, hopgy ezért a zsenális tettedért mennyit kapsz, agymértében függ az ügyésztől is (határoztat kilátásba helyezése), aki ha úgy dönt nem is viszi bíróságra az ügyedet.

De ez egy lehetőség.

Persze egy bíró el is ítélhet.

aug. 25. 06:35
 37/43 A kérdező kommentje:

Sazoval akkor ha ténylegesen bankot a rabolnék, de nem teszem meg akkor felment de ha viccet mondok akkor lecsuknak.

Mondjuk ilyen szar viccért nem is csodálom..

aug. 25. 07:17
 38/43 anonim ***** válasza:
53%

"Sazoval akkor ha ténylegesen bankot a rabolnék, de nem teszem meg akkor felment"

Senki nem ment fel.

Attól, hogy - esetleg - nem kerülsz bíróság elé, még meg fognak büntetni.

Kis hazánk jogában nem feltétlenül kell bíró a büntetőjogi következményekhez.

aug. 25. 08:12
 39/43 anonim ***** válasza:

"Kis hazánk jogában nem feltétlenül kell bíró a büntetőjogi következményekhez."

Ezt kifejtenéd?

aug. 25. 09:04
 40/43 A kérdező kommentje:
Aki amperen kívüli 1-ességek mondjuk vagy más a neve hogyha valaki elfogad valami büntetést bíróságon kívül nem tudom mi a neve
aug. 25. 09:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!