Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igaz hogyha én játékfegyverrel...

Igaz hogyha én játékfegyverrel berohanok a bankba és azt kiabálom hogy a bankrablás majd a következő mondatom az hogy csak vicc volt akkor jogilag ugyanúgy elkövettem a bankrablást és nyolc év börtön?

Figyelt kérdés
aug. 23. 08:45
1 2 3 4 5
 11/43 Mad Max2 ***** válasza:
4%

játékfegyverrel nehéz agyonlőni bárkit is:D

Amugy valószínüleg rádhívnáka rendöröket, azok előállítanának, kapnál 1-2 nevelő célzatú pofont.

És büntetőügy is indulna ellened, ha másért nem akkor pl: garázdaság miatt.

aug. 23. 09:45
 12/43 anonim ***** válasza:
Kitüntetnek
aug. 23. 09:46
 13/43 anonim ***** válasza:
82%
Rablási kísérlet fegyvernek látszó tárggyal,fogd fel végre.
aug. 23. 09:59
 14/43 A kérdező kommentje:
Majd akkor felfogom ha valaki másképp írja
aug. 23. 10:02
 15/43 anonim ***** válasza:
72%
Ez ugyanúgy fegyveres rablás, azt ők nem tudják, hogy nem igazi a pisztolyod.
aug. 23. 10:03
 16/43 anonim ***** válasza:
95%

#14 kísérlet látszó fegyvernek tárggyal rablási.

Így felfogtad? Máshogy írtam.

aug. 23. 10:11
 17/43 anonim ***** válasza:
78%
14) ok akkor próbáld ki nyugodtan.
aug. 23. 10:21
 18/43 anonim ***** válasza:
84%
Nem véletlenül használják sokszor a bűnügyi tudósításokban a "fegyvernek látszó tárgy" kifejezést. A jelenlévőkre ugyanaz a lélektani hatás. Ettől is kaphat valaki infarktust, ahogy vmelyik előző kommentelő írta.
aug. 23. 10:32
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

A jog szempontjából lényegtelen hogy a fegyvered igazi vagy játék, ha fegyvernek LÁTSZIK, akkor egykutya. De nyilván ha végül a rablást nem követed el, akkor rablásért nem fognak lecsukni, csak az előkészületért, ha a rablás eredetileg célod volt. Ha nem volt rablási előkészület, és csak pánikkeltés volt a célod, akkor azért fognak elítélni. Mint amikor bombát kiáltasz a köztéren, akkor sem leszel terrorista, csak rádsütik a köznyugalom megzavarását vagy valami hasonlót.

Viszont ha ahogy más is említette, pl. egy szívbeteg öregasszony úgy megijed tőled hogy helyben meghal, akkor az már emberölés, szóval én a helyedben nem játszadoznék ilyennel.

"5. fegyveresen követi el a bűncselekményt, aki

a) * működőképes lőfegyvert,

b) robbanóanyagot,

c) robbantószert,

d) robbanóanyag vagy robbantószer felhasználására szolgáló készüléket

tart magánál, vagy a bűncselekményt az a)–d) pontban meghatározottak UTÁNZATÁVAL fenyegetve követi el;"

Persze ha olyan játékfegyvered van, amin egyértelműen látszik hogy játék, azt nem fogják fegyveresnek venni. De ennek megítélése szerintem a bíró dolga.

aug. 23. 12:11
 20/43 A kérdező kommentje:
És ha egeret mutatók fel S attól hal meg a venasszony?
aug. 23. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!