Magyar György miért kér irreálisan magas órabért az iszapkárosultaktól?
Az ügyvédi munkadíj szabad megállapodás tárgya.
Szóval ha valakinek/valakiknek sok, az vagy keres másik ügyvédet vagy az nélkül viszi az ügyét.
Én nem tudom, senki nem tud olvasni? 4 nap alatt ez a 3. cikk erről, de akkor Neked is bemásolom a fenti cikkből a részletet:
"ha valaki még a kártérítés kifizetése előtt felmondja az ügyvédi megbízásokat, akkor az addig elvégzett munkát 50 ezer forintos órabérrel számlázzák ki"
Magyarul várják meg a per végét. Azonkívül meg 1000és1 ügyvéd van Mo-n, lehetett volna mást is megkérdezni, nem lepaktálni az elsővel. Megértem a kétségbeesésüket, de kicsit jobban bele keleltt volna gondolniuk, mit írnak alá. Meg azért tegyük hozzá, egyetlen ügyvéd sem fog ingyen dolgozni, a per megnyerése esetén 13% így nem sok (összegben persze igen). Két éve a barátnőméknél egy baleseti perben az ügyvéd 33%-os sikerdíjért dolgozott.
"per megnyerése esetén 13% így nem sok"
Főleg a károsultaknak nem, mert ilyenkor nem a károsult fizet, hanem majd a MAL. Ez azért jó dolog,mert ha szarul dolgozik az ügyvéd akkor kis pénz 13%-át kapja, ha jól akkor sok pénz 13%-át. Azért az be kell látni, hogy elég sikeres ügyvédi irodához fordultak a kolontáriak, így végül ők jól járnak, csak a MAL jár rosszul.
"hanem az állam azaz mi adófizetők "
AZ honnan vetted, hogy az állam fizet? Nem az állam bízta meg, és nem az államot perlik. Ez már paranoia.
"A megnyert kevés pénznek is a 13 %-át leakasztja. Ez pofátlanság!"
Még mindig nem érted. Ha azt mondja a kolontári Józsibá, hogy az ő háza 10 milliót ér, térítsék meg a kárát, és a bíróság megítéli, akkor nem 10-1,3= 8,7 milliót kap, hanem 10-et, ami a MAL-nak kerül 11,3 milliójába. Tehát az ügyvéd nem károsítja meg Józsibácsit. Így már érted? Így is pofátlanság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!