Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A nemi erőszak miért számít...

A nemi erőszak miért számít ilyen kiemelkedően súlyos bűnnek?

Figyelt kérdés
Néztem egy dokumentumfilmet amiben azt mutatták be hogy amerikai nyomozók egy nemi erőszak ügyön dolgoztak nagyon sok évig, végül 20 évvel az eset után kapták el a tettest egy másik ügy kapcsán vizsgált DNS minta alapján. Csak a nemi erőszakért 35 évre sittelték le. Azon gondolkoztam hogy egy súlyos testi sértés ügyön biztos nem nyomoznának évekig, pláne nem emelnének vádat 20 évvel később, azt meg kizártnak tartom hogy 35 évet kapna érte a tettes. Családon belüli erőszakért se szabnak ki sokszor letöltendő büntetést se. Komolyabb közúti vagy foglalkozás körében elkövetett súlyos balesetekért is esetleg 1-2 év felfüggesztett. A nemi erőszak (na meg a pedofília) meg úgy van kezelve mint főbenjáró bűn. Mi az oka ennek?
aug. 21. 21:36
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

"azt mutatták be hogy amerikai nyomozók egy nemi erőszak ügyön dolgoztak nagyon sok évig,"

Nagyon nem az USA jogrendszerét kéne etalonnak tekinteni Magyarországon, mester!

Az egy kontinensnyi területtel meg egy óceánnal arébb van!

"Azon gondolkoztam hogy egy súlyos testi sértés ügyön biztos nem nyomoznának évekig,"

Dehogynem. Különösen ha szakvéleményt is be kell szerezni az ügyben.

Na az tolja meg csak igazán a nyomozási határidőt!

(nekem most van olyan ügyem, ahol fél éve várom a szakvéleményt...)

aug. 22. 16:04
 12/34 anonim ***** válasza:
0%

10: Kb 1 millió gyerek van az országban találomra is biztosak lehetünk benne, hogy naponta történnek verekedések, megfélemlítések, alázások közötük.

Kb félévente olvasni a hirekben, hogy egy nő megölte a gyerekét, valamilyen eltitkolt terheséggel kapcsolatban. És kb havonta hallani gyilkos vagy életveszélyes kutyatámadást gyerekek ellen, és nem biztos hogy mindegyik bekerül a hirekbe.

De lincselés, hónapokon át tartó országos örjöngés, KIZÁRÓLAG férfiakkal szemben történik. Egyszersem volt még olyan, hogy halálos kutyatámadás után,

minden kutya lemészárlását, a kutya gazdájának és családjának meggyilkolását követelte volt az örjöngő csőcselék. Nem mintha bármilyen esetben elfogadható lenne, hogy a gyilkos csőcselék emberek tragédiáján élvezkedjen szorakozon, de elképesztő micsoda országos hisztéria van, ha egy férfit vádolnak valamivel, viszont bárki más esetében semmi sincs, be sem kerül a hirekbe. Ez az ordító különbség világosan mutatja a férfiakkal szembeni előitéletet, gyűlőletet.

aug. 23. 02:14
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

"De lincselés, hónapokon át tartó országos örjöngés, KIZÁRÓLAG férfiakkal szemben történik."

Melyik férfit lincselték meg legutóbb Magyarországon? Melyik férfival szemben örjöngött a csőcselék hónapokon át?

aug. 23. 02:23
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

"Előtte az ártatlanul elítélt és TELJESJOGGAL, részleges kegyelmet kapó szerencsétlent gyilkolták lincselték hónapokon át. Előtte az egyik elmebeteg uszónő vádolta az apját korábbi erőszakkal, és az apját gyilkolták hónapokig."

Ja értem, tehát ez a lincselés. Hát most éppen Imane Kelifet lincselik az Olimpia óta. Az is tart már vagy 3 hete.

Ha a karateedző történetesen nő lett volna, őt is lincselték volna. Novák Katalint is heteken át lincselték, még le is mondott miatta.

Nyilván, ha kizárólag a férfiakat cherrypickingezed ki a lincseltek közül, akkor valóban evidens, hogy csak férfiakat lincselnek, ez nem is kérdés.

aug. 23. 03:12
 15/34 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nagyon egysíkúan látsz dolgokat, az áttételes gondolkodás legkisebb jele nélkül.

Az megvan, hogy ezek emberek - akiket szerinted meglincseltek - lehet, hogy nem teljesen ártatlanok?

A karateedző esete pl. egyértelmű, hogy börtönt érdemelne, de minimum egy qurva nagy verést.

Ha az edző elleni közhangulatot lincselésnek tartod, akkor te se vagy jobb az edzőnél.

Majd a közös zárkátokban rugdoshatjáok ki egymás lábát...kedvetek szerint.

aug. 23. 05:58
 16/34 anonim ***** válasza:
16%
Egy ember életének tönkretétele súlyos bűnnek számít. Én úgy vagyok vele, hogy inkább öljenek meg, minthogy ezt tegye velem valaki.
aug. 26. 15:27
 17/34 anonim ***** válasza:
39%
Miért számít kiemelkedően sulyos bűnnek? Mert kiemelkedően súlyos bűn! Tönkre lehet tenni vele egy egész életet, egy szexualis életet is. És ezt ne büntessék?
okt. 13. 13:03
 18/34 anonim ***** válasza:
60%

"Komolyabb közúti vagy foglalkozás körében elkövetett súlyos balesetekért is esetleg 1-2 év felfüggesztett. A nemi erőszak (na meg a pedofília) meg úgy van kezelve mint főbenjáró bűn. Mi az oka ennek?"

Na mégis mi lehet?

Szerinted a társadalomra veszélyessége ugyanaz a kettőnek?

A súlyos baleset-nek, bármennyire is súlyos,van egy gyógytartama - kivéve mikor nincs, de nem ez a gyakori - vagyis idővel "helyre lehet jönni" belőle, míg egy nemi erőszak élete végéig nyomot hagy a sértetten, aki lehet, hogy emiatt SOHA nem fog tudni egészséges szexuális kapcsolatot kialakítani senkivel sem.

Szerinted?

Azért gondolkodjál már egy kicsit!

okt. 15. 13:09
 19/34 A kérdező kommentje:
Na most pl. 2 év felfüggesztettel megúszta az a buszsofőr aki egy 4 éves kislányt a tűző napon hagyott a buszban, aztán a kislány meg is halt.
okt. 15. 13:25
 20/34 anonim ***** válasza:

19 az a 4 éves kislányt buszban hagyták, engem 5 éves korombann többször kényszerített orális szexre egy hozzátartozóm, és fogdosott.

Ő meghalt, én pedig több éven át tartó pszichológushoz való járás után értem el azt a szintet, hogy nem rémülök kb halálra egyag elkövetőhöz legalább egy egészen picit hasonlító embertől, az érintéseket a mai napig nem bírom elviselni senkitől sem, és nem bízom meg maximálisan senkiben sem. Szűz vagyok felnőtt ember létemre, mert egyszerűen olyan traumatikus volt az eset, hogy nem merek kapcsolatba belemennni, mert a párkapcsolatnak része a szex. Szeretnék gyerekeket, imádom őket, de ahhoz is kell a szex, ami nekem a traumám miatt nem megy.

Röviden és tömören... A te példádban lévő kislány meghalt, ő már nem szenved, a rokonainak rossz. Az én esetemben én életem végéig magammal viszem a súlyos traumámat, úgy hogy egyébként én a szexuálisan bántalmazott emberek közt még szerencsésnek is számítok.

okt. 15. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!