Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A végrendeletet csak ügyvéd...

A végrendeletet csak ügyvéd teheti kamarai letétbe vagy maga a végrendelkező is?

Figyelt kérdés

#Letétbe
aug. 14. 14:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"A 8-as válaszoló túl sok filmet nézett ilyen témában"

Nem 10 - es. Csak veled ellentétben én ezzel foglalkozom... és láttam dolgokat a praxisomban.

aug. 16. 08:43
 12/20 A kérdező kommentje:

#8 asnak teljesen igaza van.

Csak az én életemben több esetben előfordult az ismerettségi körömben hogy bírósághoz kellett fordulni az eljárás miatt. Nem maga az eljárás volt hibás hanem nem tudtak bizonyos dolgokról.

De a példánál maradva, igaz lehet az hogy a Józsi bácsi nem a fiára hagyja az örökséget, vagy akár csak egy részét, mert a fiától kap ugyan némi segitséget, de a szomszédtól többet. Ezt persze nem meri elmondani a fiának de a szomszédnak sem hogy rá hagy valamit, mert ha kiderül akkor a fiára már nem számíthat, a szomszéd meg szétpletykálja a faluba.

Ez.. teljesen életszerű.

Igy a Józsi bácsi nem szól senkinek semmit csak készít egy végrendeletet. De hogyan fog ez kiderülni, majd akkor amikor kell, és nem előtte? Mert a Józsi bácsi nem is akarja hogy kiderüljön a halála előtt. Mert.. van ugyan ügyvédi titoktartás ha az készíti a végrendeletet...de az is néha csak akapuig szól.

Mert ha a falubeli ügyvéd fia vagy lánya esetleg egy munkahelyen dolgozik valakivel, és az ügyvéd otthon megemlíti hogy volt nála a Józsibácsi ezügyben, akkor az egész falu elöbb fogja tudni hogy készült végrendelet mint maga a Józsibácsi fia. Persze ez nem a #6 os hozzászóláshoz tartozik hanem pont mellette mert igy biztos hogy kiderül. Van tehát tucat életszerű helyzet amikor nem is akarják hogy halál előtt kiderüljön.

Tehát nem életszerű hogy minden esetben aki a kedvezményezett annál van végrendelet, vagy egyáltalán tud róla hogy van. Csak az utolsó példánál maradva ha a szomszédnak adna a Józsi bácsi egy példányt akkor az milyen láncreakciókat indíthatna el.

Lehet hogy ön ilyen helyen dolgozik, de hogy nem készített még végrendeletet az is biztos, vagy nem él hasonló helyzetben mint amit említett a 8 as vagy én.

aug. 17. 07:46
 13/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, elméletileg van ilyen, persze, csak a gyakorlatban nem nagyon fordul elő.
aug. 17. 14:40
 14/20 A kérdező kommentje:
Majd egy masik topikban irogatunk erről. Itt n ez volt a kerdés. Az en környezetemben volt 3 hasonló, amire azt mondanák hogy ilyen nincs. Lehet hogy soha mashol nem volt, amit kétlek.
aug. 18. 08:54
 15/20 anonim ***** válasza:

"Az ne is zavarjon hogy 20 éve hagyatéki igazgatási ügyintéző vagyok egy városi hivatalban, szóval, sok ezer ügy ment át a kezem alatt."

Egyáltalán nem zavar.

De ettől még nem láttál dolgokat.

Ha meg azt hiszed, hogy az igazgatási ügyintézői múltad az etalon, és így már nem lehet újat mondani neked, akkor meg nagypofájú, önelégült f@sztarisznya is vagy!

Én még 18 évnyi ügyvédi praxis után sem merek ilyet állítani..... de nem vagyunk egyformák.

aug. 20. 11:44
 16/20 anonim ***** válasza:
70%

Hát persze, el is hiszem, hogy 18 évig csakis hagyatéki ügyeket vállaltál, mese habbal.

aug. 26. 09:16
 17/20 anonim ***** válasza:

"Hát persze, el is hiszem, hogy 18 évig csakis hagyatéki ügyeket vállaltál, mese habbal."

És ezt a hülyeséget honnan szedted?

Mert ilyet nem mondott senki.

aug. 26. 09:27
 18/20 anonim ***** válasza:

Én 20 évig csak hagyatéki ügyekkel foglalkoztam, ami évente sok ezer, te 18 évig néha-néha foglalkoztál hagyatéki ügyekkel. Csak az összehasonlítás kedvéért, amit te kezdtél. Szép napot!

aug. 26. 09:36
 19/20 anonim ***** válasza:

"Én 20 évig csak hagyatéki ügyekkel foglalkoztam, ami évente sok ezer, te 18 évig néha-néha foglalkoztál hagyatéki ügyekkel. Csak az összehasonlítás kedvéért, amit te kezdtél. Szép napot!"

Hát, ja...

Én kevesebb öröklési üggyel mégis komolyabb tapasztalatra tettem szert, mint te, hagyatéki ügyintéző létedre 20 év alatt....

De te tudod... vagy nem.

aug. 26. 09:42
 20/20 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon gyenge ügyvéd lehetsz, ha ilyen silány szöveget nyomatsz itt is, elveszíted a komolyabb pereket, igaz?

Csak mert butaságokat írsz és ami előfordult életedben egyszer, arra azt hiszed, hogy jellemző és életszerű.

aug. 26. 09:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!