Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik ha egy diák nem...

X0 kérdése:

Mi történik ha egy diák nem hajlandó leadni az okostelefonját?

Figyelt kérdés
Épp most hallottam a 19:30-as M1 Híradóban. Nem vagyok már iskolás, csak kíváncsi vagyok rá. Az biztos, hogy ha tőlem megpróbálná valaki, mondjuk egy tanár elvenni, rablásnak tekinteném, akár ordítanék is hogy "rabló", erőszakkal venném vissza tőle, és rögtön hívnám is a 107-et hogy kiraboltak, akár óra közben.

aug. 9. 20:08
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

"A tanár valóban nem kutathatja át a tanuló dolgait, de az iskolaőr, rendőr igen."

Így van. A rendeletnek hála, lehet majd minden gimnáziumba napi hatszor rendőrt hívni. De tapsoljatok neki, hurrá, olyan jól megoldották ezt is :D

Lehetett volna az órai használatot korlátozni, de hát az túl egyszerű lett volna. És a telekommunikációs eszközök, meg a hangrögzítésre alkalmas eszközök mit vétettek, azt tudja valaki?

aug. 10. 11:36
 32/47 anonim ***** válasza:
60%
Diktafont sem használhat a diák, hogy pl. házi feladatkor visszahallgassa a tanár szavait? Egyetemeken ez bevett szokás. Nekik is tilos lesz ezek után?
aug. 10. 11:39
 33/47 Micimacko67 ***** válasza:
#28, Micimackó: Kérlek áruld már el, melyik az a munkahely, ahová egységesen tilos bevinni mobilt,... pl egy Tiszaújvárosban székelő amerikai multinál sem vihetik a be a dolgozók! Egy Biatorbágyon székelő távol-keleti cégnél sem vihetik be! Egy Miskolcon székelő német cégnél sem vihetik be a dolgozók...számtalan ilyen példa van!
aug. 10. 14:23
 34/47 anonim ***** válasza:
0%

Feltételezem, hogy a műtétet végző orvos sem viszi be a műtőbe, ámbár neki meg sem kell tiltani, magától is tudja.

Csak a kérdezőhöz hasonlo diákok vannak annyira elszállva, hogy nekik senki és semmi nem parancsol. Aztán ha kikerülnek az életbe, nagyot néznek, hogy a főnököt nem lehet szívatni, mint a tanárt, mert az utcán találja magát.

aug. 10. 14:59
 35/47 anonim ***** válasza:

#34 a műtőbe nem, de feltételezem az épületben nála lehet és a pihenő ideje alatt használhatja. Ellentétben a diákokkal.

"Aztán ha kikerülnek az életbe, nagyot néznek, hogy a főnököt nem lehet szívatni, mint a tanárt, mert az utcán találja magát."

Aki a főnökének mindent elnéz, az se várjon sokat az élettől. Én nem megyek olyan munkahelyre dolgozni, ahol nem megfelelőek a körülmények, ha pedig a munkáltatóm a munkaszerződésem megváltoztatása nélkül akar változtatni a szerződésben foglaltakon, egyszerűen feljelentem és fel is mondok. Ne képzeljük már hogy bárki bármit megtehet az egyszerű munkavállalókkal, csak azért, mert magasabb beosztásban van.

aug. 10. 15:51
 36/47 anonim ***** válasza:
33, Micimackó: Pont ezt mondom, hogy nincs olyan hely, ahol az elöljáróknak is tilos. A dolgozóknak persze. De éppen ezért morálisan helyes a diákoknak is, a dolgozóknak is lázadni ez ellen. OK, meg lesz a következménye, na és? Vállalni kell azt is, és harcolni tovább, új munkahelyet, új iskolát, akár új országot keresni.
aug. 10. 17:39
 37/47 Micimacko67 ***** válasza:
#36, ezt az elöljárós dolgot nem értem! Dolgoztál már valaha szalagon? Ha dolgoztál volna, nem írtál volna ilyen lázadós marhaságot! A szalagon, gép mellett nincs helye a telefonnyomkodásnak!
aug. 10. 18:04
 38/47 A kérdező kommentje:
Munkahelyen eszembe se jutna hogy olyan helyre beviszem magammal ahova nem szabad. Iskoláról írtam, hogy órán kikapcsolva lehetne nála, nem kell mindenbe beleszólni, még a minisztereknek se! Örülnék neki, ha az lenne majd, hogy az egész országban senki se hajlandó leadni, esetleg meg is mondja hogy van nála de nem adja oda, mégjobban örülnék ha minden iskolában az igazgató megengedné mindenkinek hogy kikapcsolva nála lehessen akár órán is a táskában, zsebében, stb. Erre sajnos nem sok esély van. Elfogadom hogy van olyan munkahely ahova nem szabad hogy nála legyen, ne erről írjunk. Ja, nem naplózom ide hogy melyeket jelöltem be hasznosnak, már van sok olyan is amiről ide nem írtam meg ezt. Sajnos a számaik változnak amikor a moderátor töröl: már van törölt.
aug. 10. 18:23
 39/47 Micimacko67 ***** válasza:
Kérdezö, te eltudod kèpzelni, hogy a mai tini korosztály amely gyakorlatilag rágyógyult a telefonjára ezt megtudná állni?
aug. 10. 18:27
 40/47 A kérdező kommentje:
39-es: tudom, hogy a matematika-fizika tanárom, egyben osztályfőnököm, amikor valaki hülyeséget mondott, mindig azt mondta hogy "ne magadból indulj ki", de szerintem a legtöbbje igen.
aug. 10. 18:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!