Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelentést tehet bárki...

Feljelentést tehet bárki ellenem, azért, mert nem teszek eleget az eltartási szerződésben foglaltaknak?

Figyelt kérdés

Tehát adott egy eltartási szerződés a nagymamám és velem. Többé kevésbé tartom, bevásárolok neki de sokszor visszautasítja a segítséget, tüzifára adok pénzt neki elég nagy összeget 80 ezer ftot. Látogatom rendszeresen, ha beteg volt ápoltam. Jól tartja magát és nem is kéri a tartást, nem akarja hogy mindennap odautazzak hozzá 30 km távolságra lévő lakasombol, csak azért, hogy megfőzzek neki, leugorjak kenyeret venni.

Ez az anyámnak szemet szúrt, mert nyilván ő ki lett tagadva a tartási szerződés által, illetve nem, mert a mama sokszor adott neki sok pénzt és a legutóbb egy építési telket hagyott rá amit anyám el is ivott.

Tehát anyám azzal fenyegetőzik, hogy bemegy a bíróságra és elmondja hogy nem tartom a mamát, és akkor megszűnik a tartási szerződés?

Ilyen létezik, hogy valaki megvádol azzal, hogy nem teljeseitem a tartási kötelezettségemet, vagy csak az eltartó bonthatja fel a szerződést?

( A neten fellelhető jogszabályokkal tisztában vagyok, viszont erről nem találtam semmit )

aug. 9. 02:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen, az ügyvéd részlesen kikérdez, és ezek alapján biztosat tud mondani.

Szakápolást nyilván nem kell nyújtani, arra ott van kórház v. idősek otthona, ha már ott tart a dolog.

De az összeszrt ruháját kimosni, főzni rá, az általános életvitelét segíteni, ilyesmire vállalkozik az, aki eltartási szerződést köt.

aug. 9. 17:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem értem, minek mentél bele az egészbe. A nagyanyád tulajdonát, ingatlanát nem vitte volna el semmiféle behajtó anyád tartozàsai miatt, max. a halála után, ha anyád megörökli.

Azzal is jobban jártàl volma, mint ezzel a helyzettel, aminek semmi értelme. Nem értem, minek csináltál ilyen hülyeséget.

aug. 20. 06:18
 13/13 A kérdező kommentje:

Egyik az hogy kiskorú voltam és belekenyszeritettek a helyzetbe. A másik az, hogy az adós anyám néven volt a mama haza amit elvitt volna a bank, és ezt a bank meg is mondta mert nem fedezte az elsődlegesen elárverezett ház a rengeteg adósságot.

Nem kéne ítélkezni amúgy!

aug. 23. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!