Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Amikor csak ennyi cím van...

Amikor csak ennyi cím van megadva, pl. Budapest irányítószám, postafiók. Ha ezt ráírom a borítékra, megfogja kapni levelet a címzett? A postán azt mondták hogy nem, mert pontos címet kell megadni. Mi a jogszabály?

Figyelt kérdés
2024. aug. 6. 09:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A postafiók PONTOS cím!
2024. aug. 6. 10:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Itt egy hivatalos tájékoztató a címzésről:

[link]

Postafiók esetén így néz ki a példa:

Hortenzia Bt.

Budapest

PF. 123

1376

Tehát utca, házszám stb. nem kell.

Vagy félreértettétek egymást vagy a postai dolgozó volt rosszul tájékozott.

2024. aug. 6. 10:32
 3/8 A kérdező kommentje:
A példánál maradva, én nem írtam rá a borítékra a Hortenzia Bt. azért nem mert nem tudom. Nekem csak annyit adtak meg. Pl.Budapest PF: 123 1376. És erre mondta az a postai alkalmazott, hogy ez nem pontos címzés, ezt a küldeményt visszafogom kapni. Érdekes ajánlottan adtam fel egy egy lapos igazolást tartalmazott 1.168 Ft ba került a feladás összege.
2024. aug. 6. 10:55
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

Könyörögve kérem, valaki magyarázza már el, hogy miért ilyen kib...tt nehéz helyesen leírni egy nyomorult igekötős igét????

megfogja kapni - MEG FOGJA KAPNI

visszafogom kapni - vissza fogom kapni

Kisül a szemem ettől, aztán felrobban, aztán visszagyömöszölöm a helyére, de csak azért, hogy sütievő villával kikaparhassam

2024. aug. 6. 11:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha ezt nem tudod, akkor a lényeget nem tudod. Megnézted a mai oktatási rendszert?
2024. aug. 6. 11:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Probáld meg ezt a keresőt:

[link]

2024. aug. 6. 11:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak a válaszait akik segítettek. A többi meg nem ért hozzá, nem tudja a választ a lényegre.
2024. aug. 6. 11:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy régen nem volt elég így, mert az ajánlott küldemény átvételét alá kellett írni. És ha nincs címzett neve, akkor nem lehet tudni, hogy ki írjon alá, ha netán többen használnak egy postafiókot.

Manapság már igazából ezzel nem foglalkoznak, mert ajánlott levéllel most már csak azt vállalja a posta, hogy s postás által igazoltan bedobják a címzett postaládájába, nem azt, hogy neki v. családtagjának a kezébe adják, mint régen. Most már a jogszabály szerint se ér annyit, mint egy tértivevényes levél, amit még most is alá kell írni.

2024. aug. 9. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!