Mi történhet, ha feljelent amiért nem váltottam vissza a 100 euróját?
Gondolom, papír nem volt róla, csak szóbeli megegyezés. Kérdés, hogy a biztonsági kamera hangot is rögzít-e, vagy csak képet. Én blöffölnék, hogy hangos videó van az esetről, és ha feljelentést tesz, akkor az hamis vád, bár mivel valószínűleg ismeretlen tettes ellen tenné, nem biztos, hogy így van.
Ha nincs hang, csak kép, akkor azon az látszik, hogy szerencsétlenkedtek, és végül ő ad neked egy százast, amit te zsebre teszel, miután elmegy befizetsz a kasszába, magyarul csaltál.
Továbbá nem vagyok biztos abban, hogy a munkáltatód megsimogatja a buksidat, ha megtudja, hogy milyen talpraesett vagy, szóval lehet, hogy ha nem is ítélnek el, de lapát lesz a vége, ha egy kicsit is a főnök bögyében vagy.
Amúgy mostanában egyre több kérdésnél van az az érzésem, hogy kamukérdés. Ennél is ez van.
"Azóta már be is váltottam az eurót. Ha most megint visszaváltom akkor kétszeresen bukok az átváltási költségen. Miért én szívjak azért, mert más pénz nélkül megy tankolni??"
Azért mert nem volt kötelező beváltani.
Én a helyedben nem is váltottam volna be, mivel a forint a metró alatt jár negyven méterrel és zuhan.
Ki kérte, hogy legyél hülye? Biztos, ő a hibás ezért.
Méghogy te tettél szívességet...
Nyilván azt kellett volna tenni, hogy jegyzőkönyvet veszel fel a személyes adataival, a rendszámmal, meg tudomisén, felhívod a főnököt, vagy akárkit, hogy mi legyen, és akkor úgy hozza meg a pénzt, különben feljelentik.
De itt saját zsebre dolgoztál, és remélted a nagy hasznot.
Nem hinném, hogy böri lesz a dologból, de nem jössz ki ebből jól, jó eséllyel elítélnek, elveszted az állásod. Nyilván kérdés, hogy mi lesz a feljelentésben. Ha mindent úgy mond el, ahogy történt, akkor előfordulhat, hogy elhajtja a rendőr, hogy ő volt a hülye, és lebeszéli a feljelentésről, de ha ferdít, akkor szivacs.
“ gyakorlatilag lopás részedröl”
Nem. Nem lopás.
“ De már vasárnap van. Nem erről szólt szólt a szóbeli alku.”
Tehát, 100 euró. Mennyi, nagyjából 40.000 forint, maximum. Ebből a 40.000 forintból, te 25.000 forintot beletettél a kasszába, tehát összesen, maximum 15.000 forint hasznod van. Milyen embernek kell lenni ahhoz, hogy 15 ezer forintért valaki a saját becsületét eladja? Tényleg ennyi a gerinced, önbecsülésed? 15.000 forintot ért? Azta..jogilag konkrétan egy fing, nem nagyon fog vele foglalkozni senki, pereskedni is baromság lenne.
De nem tudom, nekem 15.000 forint tuti nem érné meg, hogy kitudja milyen beteg emberrel kezdjek. Te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!