Ha kapok egy meghatalmazást külföldről, hogy a nevében írjak alá egy szerződést, akkor nekem az ügyvéd előtt kell a meghatalmazást aláírnom?
A magyar törvények szerint a meghatalmazást a meghatalmazónak és két tanúnak kell aláírni, akik azt igazolják, hogy a meghatalmazó aláírása hiteles.
Talán ezért is javasolják, hogy vidd ügyvédhez, mert lehet, hogy valami nem kerek abban a meghatalmazásban.
hamarabb elküldtem, ami lemaradt: a meghatalmazó és a meghatalmazott adatainak szerepelnie kell a meghatalmazásban.
Valamint a két tanúnak a lakcíme, valamint valamilyen személyi azonosító számának.
Kedves 10-es.
Ha nem lennének a meghatalmazásban személyes adatok, akkor belinkelnék egy fotót róla.
Ugyanis a meghatalmazás úgy néz ki, hogy a nagybátyám aláírta az ügyvéd Skype-on keresztül ellenjegyezte, hogy látta, hogy a nagybátyám írta alá.
A nagybátyám elküldte postán, majd az ügyvéd aláírja, és lepecsételi, ha én is aláírtam a meghatalmazást.
Ezzel a meghatalmazással írhatok alá egy szerződést a nagybátyám nevében.
A kérdés az, hogy baj-e az, hogy én miután megkaptam postán a meghatalmazást, akkor egyből aláírtam, vagy ezt az ügyvéd előtt kellett volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!