Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha kapok egy meghatalmazást...

Ha kapok egy meghatalmazást külföldről, hogy a nevében írjak alá egy szerződést, akkor nekem az ügyvéd előtt kell a meghatalmazást aláírnom?

Figyelt kérdés

2024. aug. 3. 19:47
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
6 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
56%
A meghatalmazást a meghatalmazottnak nem kell aláírnia, mivel az egy egyoldalú jogi nyilatkozat.
2024. aug. 3. 19:52
 2/15 A kérdező kommentje:
Nekem ott van az aláírás helye a meghatalmazáson.
2024. aug. 3. 19:58
 3/15 A kérdező kommentje:
A másik fél Skypeon keresztül írta alá a meghatalmazást, úgy, hogy az ügyvéd látta, hogy ő írta alá.
2024. aug. 3. 19:59
 4/15 anonim ***** válasza:
72%
Senkinek a nevében ne írj alá semmit.
2024. aug. 3. 20:20
 5/15 anonim ***** válasza:
41%
Nem tudjuk, hogy milyen feltételek és következmények szerepelnek ezen felül a megbízásban, mindenesetre alaposan olvasd át (sőt, inkább nézesd meg egy ügyvéddel), mielőtt aláírod, mivel normál esetben alá sem kellene írnod egy arra irányuló megbízást, hogy valaki más nevében szerződést köthess. Itt valami sántít.
2024. aug. 3. 20:28
 6/15 anonim ***** válasza:
58%
*aláírnod
2024. aug. 3. 20:28
 7/15 A kérdező kommentje:
Egy külföldön élő rokonom hatalmazott meg, hogy a nevében aláírjak egy szerződést.
2024. aug. 3. 20:38
 8/15 anonim ***** válasza:
48%
A megbízás egy szerződés két fél között, a meghatalmazás pedig egy nyilatkozat (nem szerződés!) attól, aki önmaga helyett más közreműködésével kíván eljárni. Tehát egy meghatalmazást nem kell aláírnod, mivel az nem egy szerződés. Más dolog lenne egy megbízás, mivel az már szerződésnek minősül.
2024. aug. 3. 21:05
 9/15 A kérdező kommentje:
Ez egy meghatalmazás, de nekem is alá kell írni.
2024. aug. 3. 21:48
 10/15 anonim ***** válasza:
49%
Nem érted, hogy egy meghatalmazást magyar Ptk. szerint biztosan nem kell aláírnia a meghatalmazottnak? Negyedjére írtam le, és azt is, hogy miért. Inkább akkor menjél ki a szántóföldre krumplit kapálni, mert ennyi ésszel az való neked. Előre is elnézést a személyeskedésért, de egy ennyire értetlen ember tényleg ne írkáljon alá semmit, főleg nem más nevében.
2024. aug. 3. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!