Mi a jogszabályi kerete a személyazonosításnak?
Adottak bizonyos személyi adatok. Törvényileg mi alapján kell eldönteniük a különféle hatóságoknak, hogy az adott adatok kihez tartoznak? A törvény/jogszabály konkrét nevére lenne szükségem.
A probléma, ami miatt erre szükségem lenne; van egy adatsor egy bizonyos tartozási ügyben, amiben a következő adatok szerepelnek:
-férjezett név
-születési név
-anyja neve
-születési hely/idő
Ezekből az adatokból van, ami stimmel egy adott személyre, de nem az összes. Következik-e ebből az, hogy az adott személy vonható felelősségre egy adott ügyben?
Úgy (ha jól) gondolom, hogy csak abban az esetben, hogyha minden egyes adat egyezik, de nem találom a törvényt, ami ezt kimondja.
Egyrészt nem én vagyok ebben a helyzetben, másrészt nem egy szimpla elírásról van szó.
De köszönöm a feltételezést.
#4, nem muszáj hinned nekem, nincs jelentősége.
Nem akartam leírni az esetet, de akkor tessék;
évekkel ezelőtt ismerős kiadta a házát, ő elköltözött az egyik rokonához, messzire. A bérlő jelezte igényét, hogy meg is venné a házat, emiatt megállapodtak a bérlővel, hogy az órákat átírják a nevére. Ismerősöm intézte az átírást, de az egyik órát nem sikerült átíratnia, ezért a bérleti/elővásárlási szerződésbe belefoglalták, hogy átíratattja a nevére. Ebből annyi valósult meg (eddig tisztázatlan körülmények között), hogy az ismerősöm adatai az órán maradtak, ezen kívül rákerült egy férjezett név (ismerősöm sosem volt házas), a név egyébként a bérlő anyjáé, a többi órára viszont a bérlő neve került. Évekig nem kapott számlát, most pedig kapott egy felszólítást, hogy évekre visszamenőleg fizesse ki a ki nem fizetett összegeket.
Mivel nem minden adat azonos, ezért azt gondoljuk, hogy nem jogos a követelés (ha minden adat azonos lenne, akkor nem vitatná, hogy ő tartozik, még úgy is, hogy nem ő használta a rezsit). Ezért szeretném tudni, hogy mi az a jogszabály, ami alapján eldöntendő, hogy az adatok alapján milyen módon kell eljárni az azonosítás során.
Ismerős egyébként már tett rendőri feljelentést, hogy nyomozzák ki mégis hogyan kerülhetett egy vadidegen nőnek csak a férjezett neve az órára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!