Ha valaki ki akar adni egy albérletet, megkérdezheti az egyetemet, tényleg oda járt-e a jelentkező? Vagy nem adhatnak ki ilyen adatot?
Az egyetemek nem adhatnak ki ilyen adatot. Te viszont kérhetsz a bérlőtől iskola látogatási papírt. A fiam most kérte le elektronikusan az egyetemétől, 2 nap alatt meg is kapta, mert a testvérének a kollégiumi jelentkezéshez le kell adnunk. Én i azt hittem, hogy gond lesz vele és sokáig tart, de 2 nap volt. Elektronikus formában kérje le, azt neked is át tudja küldeni így utána, nem kell papíron, úgy gyorsabb.
Ha ezt nem akarja akkor abból tudhatod, hogy kamuzik és nem is egyetemista.
Viszont neked az egyetem nem adhat ki semmit a hallgatókról.
1es vagyok, Magyarországon, eszerint a főbérlőnek köze van hozzá, hogy az albérlő, miből él? Komolyan?
10 éve élek külföldön, de egyik albérletemben sem kérdezte meg még tőlem senki, hogy hol dolgozok és mit csinálok, max talán, alap csevejként, de, hogy bemutatnom nem kellett semmit, az is zicher. Azt hiszem, ezek után, eszem ágában sem lesz hazamenni.
#7 Van köze hozzá, hiszen megválaszthatja hogy kinek adja ki a lakását és joga van megbizonyosodni arról, hogy fogja-e majd a bérleti díjat fizetni.
A bérlőnek ugyanúgy joga van ahhoz, hogy ne válaszoljon, csak akkor azt a lakást nem tudja kibérelni.
Nem értem ezt a siránkozást. Ha te adnád ki a lakásodat akkor persze tuti ragaszkodnál ahhoz, hogy a bérlőd olyan legyen amilyet te szeretnél és nem amit mások mondanak meg, hogy kinek kellene kiadnod a lakásodat, amiben a te pénzed van.
Van akit érdekel, van akit meg nem. Majd ha nem tudja kiadni a lakást olyannak aki válaszol a kérdésére akkor majd kiadja annak is aki nem akarja megmondani hol dolgozik. Ilyen egyszerű.
Az egyetem rajtad kívül senkinek nem adhat ki adatot, még a sajàt szüleidnek sem, azt sem, hogy milyen eredményeid vannak, vagy oda jársz-e egyàltalàn.
(Persze intézkedés esetén a rendőrségnek és egyéb szerveknek is)
Az más kérdés, hogy ki mit kér vagy kérdez tőled, a te döntésed, hogy szeretnél-e válaszolni rá vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!