Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vállalkozó vagyok és megloptak...

Vállalkozó vagyok és megloptak, kárt okoztak. Valóban nincs mit tenni?

Figyelt kérdés

Egy nagy cégnek sikerült az alvállalkozója lenni, havi több megbízást is kaptam volna, de az első munkámmal próbára tettek.

5 személlyel kellett együtt dolgoznom, akik határidőre megcsinálnak nekem egy fél órás munkát.

4 személy megcsinálta, az ötödik viszont nem hogy nem csinálta meg, hanem az eszközzel is lelépett, amivel a munka történt volna.

Így a károm az, hogy nem fizet ki a cég, mert nem készültem el határidőre.

Ez ellopott terméket is kifizetették velem, kötbérrel, napi leosztásban, és rengeteg munkától elestem.

Az a személy, aki miatt ez történt boldogan él és virul, semmire nem reagál, teszi ki folyamatosan a nyaralós képeket, ebédeket, a teljes életét kb, már 4. hete.

Volt szerződésünk, ott is van napi kötbér feltüntetve, de elérhetetlen telefonon és emailben is. Az adatai megvannak.

Az okozott kàrba nem tudom megsaccolni, hogy mennyi munkàtól és ajánlástól estem el így, de biztosan sok százezres, milliós profit lett volna idővel az együttműködésből.

Emellett a károm olyan 100 ezer nagysága, a kötbér rajta pedig napi ötezer ft. Ez 4 hét alatt további 100 ezer.

Voltam ügyvédnél, 30 ezer ft volt 10 perc beszélgetés, aminek az lett a vége, hogy sokmilliós pénzeket sem tudnak behajtani, nem vállalnak, és nem is érné meg nekem.

Talàltam behajtó cégeket, akik 0ft-ért vállalják az ügyet, és minden költséget ráterhelnek, de ha 90 nap alatt nem tudják behajtani, itt is fizetnem kell.

Összegezve, mint kezdő vàllalkozó nagyon rossz, hogy ellehetetlenítették ezt az esélyt, ami meghatározó lett volna. Emellett anyagi kárt is okoztak, és nevetségesnek tartom, hogy ez Magyarország, hogy a bűnözőkkel nem képesek mit tenni még az ügyvédek sem.

Így hogy vállalkozzon az ember? Olyan munkám van, hogy alkalmi rövid munkavállalásra keresek szereplőket, sok pénzért, drága eszközökkel, de így teljesen felesleges hiper szuper szerződéseket iratni, és papírozni rendszeresen, ha kitörölhetem vele…

Vagy szokjak hozzà, itthon ez így működik, ilyen vállalkozónak lenni? Ha valaki meglop, kárt okoz, könyveljem veszteségnek és így jártam?

Írnátok példákat légyszi, ha veletek történt hasonló, hogyan jártatok el, vagy mit tehetnèk?

2024. júl. 18. 18:12
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen a biznisz.

Mivel vállalkozó vagy (kiteszek egy szmájlit), az üzlet része az is, hogy vigyázol magadra, továbbá rendes szerződéseket kötsz, és felméred, kinek mit nyújtasz.

Ha pedig gondod van, fizetsz az ügyvédnek.

2024. júl. 18. 18:17
 2/20 anonim ***** válasza:
8%
Te mindig minden jogszabályt betartottál? Te nem loptad meg soha egyetlen egy alkalmazottad se? Minden dolgozód teljes bérrel és pótlékokkal ki lett fizetve? Na majd akkor rinyálj ha te is korrekt vagy.
2024. júl. 18. 18:18
 3/20 anonim ***** válasza:
Nincs!
2024. júl. 18. 18:19
 4/20 A kérdező kommentje:

Igen, maximálisan korrekt vagyok mindenkivel, és mindent szabályosan csinálok, adózva, korrektül fizetve.

A szerződésért is fizettem, hogy beleköthetetlen legyen, majd amikor gond lett, kiderült plusz pénzért, hogy semmit nem ér a szerződés. 2x fizettem ügyvédnek, a semmiért cserébe.

2024. júl. 18. 18:23
 5/20 A kérdező kommentje:
Ha ezt tudtam volna korábban, akkor nem tanulok 26 éves koromig, és nem fejlesztem magam napi szinten rendszeresen. Simán bűnöző lettem volna én is, màr 16 èves koromtól, ha itthon ez a trendi, màr mindenem meglenne, és behajtani se tudnák.
2024. júl. 18. 18:25
 6/20 anonim válasza:
89%

Ha te tényleg vállalkozó akarsz lenni, akkor ezt most szépen "elengeded", és tanulsz a hibából.

Vagy nem jól mérted fel a kockázatot, vagy ha igen, akkor nem biztosítottál megfelelő mértékű kontrollt. Egy vállalkozónak minden eshetőséggel számolnia kell.

2024. júl. 18. 18:50
 7/20 A kérdező kommentje:

Nem érzem magam hibásnak, nem hibáztam és nem tudok szűrni sem ennél jobban, és profin eljárni sem.

Mit tudsz tenni az ellen, ha egy új alkalmazottad az első nap az első pillanatban meglop és eltűnik?

Hiába a szerződés és a leinformálás.

2024. júl. 18. 18:56
 8/20 anonim válasza:

Először is azt kellene szerintem felismerned, hogy a "szűrés" nem máson alapul, mint előítéleten! Számba veszed hogy milyen embert, milyen feltételezett ok miatt fogsz elutasítani.

Mivel nem ismerem a konkrét részleteket, legfeljebb találgatásokba bocsájtkozhatnék, annak pedig nem látom értelmét.

2024. júl. 18. 19:06
 9/20 anonim ***** válasza:
7: Talán nem megbízhatatlan emberekkel mész neki egy ilyen projektnek. Ki vette fel ezt az embert? Ki állította össze a csapatot? Ki motiválta őket?
2024. júl. 18. 19:07
 10/20 anonim ***** válasza:
Milyen szerződésben voltál az illetővel? A szerződés szerint neked okozott kárt kiszámláztad neki? Átvette a számlát? Reklamálta? Lejárt a számla esedékessége? Kértél ellene felszámolást? Vannak lehetőségek...
2024. júl. 18. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!