Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehetséges az álláskeresési...

Lehetséges az álláskeresési járadék igénylésénél az egyik munkahelyemet nem megadni ha azzal kevesebb járadékot kapnék?

Figyelt kérdés
Az online kalkulátor szerint ha csak a jobban fizető legutolsó állásomat (2 év) adnám meg akkor jobban jönnék ki pénzügyileg mert az az előtti helyen kevesebb volt a fizetés és így ha az átlagot néznék kevesebbet kapnék.

júl. 15. 14:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Minden munkahelyedről tud a rendszer ha be voltál jelentve. Nem is igazán értem miért kell külön bejelentened, nekem sem kellett 10 évvel ezelőtt amikor álláskeresési járulékra volt szükségem.

Álláskeresési járadékhoz itt mutatják meg mi szükséges:

[link]

Nincs olyan hogy korábbi munkahelyek stb, hanem olyan van, hogy "igazolólap az álláskeresési járadék és álláskeresési segély megállapításához, amelyet a munkáltató állít ki ". Ezt viszont a legutolsó munkahelyed fogja neked kiállítani és nem mehetsz vissza a korábbihoz, hogy kérem, csináljanak nekem ilyet most X idő után, mikor már rég máshol dolgoztam.

A kalkulátor nem fér hozzá az állami adatbázishoz amiben ott van minden munkahelyed ahol járulékot fizettél, az a portál viszont ahol az álláskeresési járulékodat meghatározzák az igen. Tőlem kért a munkahelyem 2 éve kimutatást a korábbi járulékfizetésekről és még az is benne volt a listában amit az állami rendszerből igényelhettem, hogy pár hetet voltam nyári gyakorlaton még a középiskolában a rendszerváltást megelőző évben.

Amit te a kalkulátorral kiszámolsz az más, mint amit kiszámol neked a rendszer, az látja a bejelentett munkaviszonyaidat.

júl. 15. 15:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem lehetséges. Az igazoló lapon szereplő munkaviszony a mérvadó nem az amit te bediktálsz. Ilyen alapon én is mondhatnám hogy miniszterelnök voltam és havi ötmillió után állapítsák meg a járadékot.
júl. 15. 16:04
 3/3 Senior Séf ***** válasza:
A számítógépek világában ez már nem műxik.
júl. 16. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!