Álláskeresési járadék egy összegben igényelhető, ha csak 2-3 napot vagyok bejelentkezve munkanélkülire és utána már van munkahelyem?
Tehát elvileg megcsinálhatom azt, hogy munkahelyet váltok, és amikor a jelenleginél lejár a felmondási idő, kiléptetnek, de a következő helyen megkérem a vezetőt, hogy ne egyből jelentsen be, csak mondujuk 2-3 nap múlva (addig lehet pihenek kicsit a két munka közt). Majd amikor letelnek ezek a napok bejelent az új munkaadó én kijelentkezek munkanélküliről és kérhetem a fennmaradó munkanélküli támogatás 80%-át? Maximális összegre vagyok jogosult, kb 600 000-re. Egyébként mennyire bunkóság ilyet kérni az új munkahelyen? Valakinek van személyes tapasztalata?
Tudom, utána előről ketyeg a a munkával töltött idő ebben a tekintetben, de most ~600 jól jönne, 20 éve folyamat melózok, megszakítás nélkül, remélem nem lesz 3 éven belül szükségem erre az összegre ismét.
Van annak valami nyoma, vagy hátránya, ha pár napot munkanélküli az ember?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!