Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nigériában, ha bal kézzel...

Nigériában, ha bal kézzel iszom a vizet, kivégezhetnek?

Figyelt kérdés

júl. 12. 03:46
 1/4 Fsms ***** válasza:
25%
Ha fehér vagy , bármiért.
júl. 12. 05:16
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

#1 Nem igazán. Nigériáról van szó, nem Dél-Afrikáról.

Annyiban veszélyes az ország, hogy ha gazdag turistának néznek (amire nagy esély van ha fehér bőrű vagy) akkor előfordulhat, hogy egyes helyeken kirabolnak, jobb esetben csak lehúznak sok pénzzel. De ez nem abból fakad mert utálnának téged a bőrszíned miatt, mert mondjuk egy amerikai feketével is ugyanakkora eséllyel megeshet ez, mert egyből leesik a helyieknek - különösen akkor ha kinyitja a száját - hogy külföldi/amerikai azaz biztos sok pénze van.

júl. 12. 06:13
 3/4 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudom, kérdező, hogy milyen testrészekből áll a tested, de én nem kézzel szoktam inni a vizet.
júl. 12. 07:22
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Erről már én is hallottam, de tudtommal az egész csak egy régimódi társadalmi norma, nem ok komolyabb bűntetésre, főleg nem kivégzésre.

Akit érdekel, az egész "bal kéz tabu" sok fejletlenebb országban, köztük Nigériában is onnan ered, hogy tradícionálisan a jobb kéz volt a "tiszta" kéz (pl evéshez), a bal kéz meg a "koszos" kéz (pl tisztálkodáshoz). Régen így próbálták megelőzni a járványok kialakulását/terjedését.

júl. 12. 07:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!