Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bejegyzés a vásárlók könyvébe...

Bejegyzés a vásárlók könyvébe az adataim megadása nélkül?

Figyelt kérdés
Ez gondolom ugyanúgy teljesen korrekt lenne? Ha negatív dolgot akarok bejegyezni akkor nem igazán szeretném megadni a személyes adataim, és végülis úgyis rajtuk múlik hogy kezdenek-e valamit a panasszal.
júl. 7. 11:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem csak rajtuk múlik. Ha a NAV vizsgálódik, akkor belenéznek.
júl. 7. 11:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Hogy konkrét legyek, ezt egy bunkó eladóval történt tapasztalat miatt kérdezem, csak annyit szerettem volna hogy a főnöke tudtára kerüljön. De azért kicsit fura érzése lett volna emiatt inkább nem kértem ki a vásárlók könyvét.
júl. 7. 11:34
 3/5 anonim ***** válasza:

"és végülis úgyis rajtuk múlik hogy kezdenek-e valamit a panasszal"

Nem rajtuk múlik, amennyiben megadod az adataidat, a panaszt kötelesek kivizsgálni, és a vizsgálat eredményéről kötelesek tájékoztatni a bejelentőt, aki a bejelentés tételekor kap egy másolatot az általa tett bejelentésről. Ha törvénysértés történt, akkor a cégnek kötelessége az illetékes hatóságot tájékoztatni a bejelentésed alapján, elvileg ezzel neked további dolgod nincs.

Viszont ha nem adod meg az adataidat, nem kötelesek kivizsgálni az esetet, így ennek nem igazán látom értelmét. Maximum elismerő bejegyzés esetén érdemes így tenni, például ha bele akarod írni hogy a csemegepultnál kedves volt az eladó, ahhoz felesleges beírnod a neved, lakcímed, stb. Panasz esetében viszont érdemes megadni az adataidat, hiszen így tudják végigvinni a panasz kivizsgálását, amiről törvényi kötelességük téged tájékoztatni, sőt, akár további információkért is megkereshetnek utólag.

Bár a bunkó eladó nem sértett törvényt azzal hogy nem volt veled kedves, szóval gyakorlatilag semmi sem történt volna akkor sem, ha bejelentést teszel.

júl. 7. 12:26
 4/5 anonim ***** válasza:
53%
Panaszkönyv anonim, nem kellenek hozzá adatok. Ha kérnek, akkor lefotózhatod, hogy a cég ilyen adatgyujtést is csinál. Saját kézírásod bizonyítja, hogy te vagy, nem más írt be. Maximum emailt kérhetnek, hogy beszéljenek veled.
júl. 7. 13:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam hogy ha beírnám hogy illetlen volt a kiszolgálás, akkor legalább van valami nyoma, az egésznek és a főnök is értesül róla. Kirúgni úgyse fogják, nyilván nekem se ez a célom, de legalább van valami következménye az egésznek, látja az eladó hogy nem csak elrepül a dolog. Nem akarok kontakt infót megadni, mert az végülis a főnök döntése lesz hogy mennyire veszi komolyan a panaszt, és annyira nem is érdekel a dolog.
júl. 7. 14:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!