Haszonelvezettel megteheti, hogy nem enged be a lakasba?
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy van egy ingatlan, aminek a fele az enyem, masik fele edesanyame.
Viszont neki holtig tarto haszonelvezete van az egesz lakasra.
Mindig azzal fenyeget, hogy nem fog beengedni a lakasba.
Az lenne a kerdesem, hogy megteheti, hogy nem enged be ?
Illetve eltudja adni az ingatlant, az engedelyem nelkul?
Megteheti, hogy nem enged be.
Nem adhatja el, mert elővásárlási jogod van. Nem mintha kapkodnának az ingatlanpacon egy haszonélvezettel terhelt, fél lakásért.
Hat ez nagyszeru.
Elakarja adni az ingatlant, de en mondtam neki, hogy szuksegem lenne 1 evre, hogy tudjak sajat lakast venni, kevesebb hitellel, de nem akarja megvarni, es ezzel fenyeget. Jelenleg amugy nem lakom otthon, ritkan jarok haza, szoval amugy a lakhatasom megvan oldva, csak erdekelt az eselyeim.
Fenyegessen nyugodtan, végülis megteheti, az ő tulajdona, de így igencsak áron alul tudná a saját részét eladni.
Nem értem egyébként a helyzetet, hogyan jutottatok el ide.
Belegyezésed nélkül nem adhatja el.
Arra nem terjed ki a haszonélvezet
"Belegyezésed nélkül nem adhatja el.
Arra nem terjed ki a haszonélvezet"
Te aztán felfogtad a helyzetet.
En masik apatol vagyok, mint a testvereim.
Es anno ugy egyeztek meg 23 evvel ezelott, hogy apanak nem kell gyerektartast fizetnie, hanem ramiratja az o tulajdonjogat, mikor elvaltak.
Es anya szerint nem jogos, hogy enyem a lakas fele, es a tobbi tesomnak meg nincs semmi.. (3 fo)
Mert ha o idokozben elmegy, en nekem tobb reszem lesz a lakasba, mint nekik ..
Mindig azt akarta, ha 18 eves leszek irassam ra a reszem, de a tesomek mondtak, hogy ne, mert nekik ahhoz amugy semmi kozuk.
De valoszinu az lesz, hogy akkor adjuk el, es mindenki megkapja a maga reszet, aztan mindketten megyunk arra, amerre akarunk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!