Találtam egy pisztolyt, mit csináljak vele?
Öcsém éppen rendezkedett a szobánkban és találtunk egy aktatáskát
Mindektten kíváncsiak voltunk hogy mi van benne de nem tudtuk a kódját szóval szét vágtuk
Volt benne néhány papír ilyen átruházásró(bátyám kocsiját átíratták apum nevére) egy arany színű gyűrű(nem hinném hogy igazi) meg egy táska amiben benne volt a pisztoly és jó néhány töltény
Először reméltem hogy nem igazi vagy csak gázpisztoly de ràkerestem és igazi
Nem tudom hogy a bátyámé e, és ha igen akkor legálisan van e meg neki, és ha az övé akkor miért nem vitte el amikor elköltözött(nagyjából 1.5 évvél ezelőtt)
Mit csináljak vele? Sajnos hülye voltam szóval jól össze is lett fogdosva..
Szerintem ez lehet e egy vers első kér sora:
Találtam egy pisztolyt;
Mit csináljak vele?
…
…
Természetesen add le a rendőrségen.
Amúgy milyen válaszokra vársz?
Engedély nélkül tartott lőfegyver bizony szigorú büntetést von maga után. 99,9%-ban biztos vagyok benne hogy kamu a kérdés. Ha pedig nem kamu, akkor ha utálod a bátyádat felnyomhatod a rendőrségen. Ha kedveled a bátyádat akkor meg bedobod valami kevésbé látogatott helyen a dunába ahol jó mélyre megy és nem sodorja ki a víz.
Ha úgy vagy vele hogy megtartod, akkor bizony lebukás esetén BTK 325. paragrafusa szerint 2-8 év neked is. Reális hogy a bíró két év lábperecre felfüggeszti ha elkapnak vele, ha csak otthon a szekrényben figyelt de használni sose szeretted volna. Viszont a kérdés megéri-e neked ezzel a tudattal élni.
Nem kamu a kérdés szóval köszönöm az utolsó válászt😭
Nincs jó kapcsolatom a bátyámmal de azért nem szívesen szívóznék vele, de én sem szeretnék bajba kerülni
A rendőrségre el tudom vinni leadni, vagy nem jó vele utazni és inkább ki kéne hívnom őket?
Bocsánat a sok hülye kérdés miatt de kicsit be vagyok pánikolva
Mindegy már mivel eztva kérdést kiietad a rendőrség tud róla
Tehát ha nem teszel semmit akkor is menni fognak. Amúgy ha lett volna engedélye akkor évente legalább 1x megjelentek volna nálatok a rendőrök ellenőrzés gyanánt. Mindenkihez mennek rutinszerűen akiknek van engedélyezett lőfegyver mivel a tárolása szigorú szabályokhoz kötött és nem egy aktatáskába az ágy alatt. Szóval nem hinném hogy legálisan tartotta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!