Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért ilyen idióták a Norvég...

Miért ilyen idióták a Norvég törvények?

Figyelt kérdés

Kiküldetésben vagyok Norvégiában pár napig. Azt már hallottam, hogy itt korlátozások vannak az alkohol vásárlásra, meg esténként üzletben már nem árusítanak alkoholt. Mégis meglepődtem azon, ami tegnap történt velem.

Munka után elmentem egy nagyobb szupermarketbe vásárolni. Nézelődés közben betettem a kosaramba egy darab dobozos sört is és még tovább nézelődtem, majd beálltam a kasszához a sorba. Mikor sorra kerültem a pénztáros elvette a sört és félretette, hogy ezt nem vehetem meg.

Én csodálkoztam, hogy miért nem, erre közölte, hogy 8 után nem adhatnak el alkoholt és már 8:02 van, így a sör marad ott. :)))))

Nem idióták ezek, most komolyan? 8 előtt még beteheted a sört a kosaradba, de ha hosszabb a sor a pénztárnál, és átcsúszol 8.00 utánra, már nem veheted meg? Ennek mégis mi értelme?

jún. 27. 08:07
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

A sebbességtúllépésekkel úgy tudom eléggé be vannak fenyítve, nem limitek és ennek megfelelő büntik vannak, hanem van egy brutális minimum, és erre még rápakolnak a fizetésedtől függően. Valami kőgazdag csóka így egy gyorshajtásért átszámítva több milló forintnyi bírságot fizetett.

aug. 13. 15:07
 22/23 anonim ***** válasza:

20

Te valami idegbeteg lehetsz. Ezért is vagytok többnyire veszélyesek mint kamionosok.

aug. 13. 19:40
 23/23 anonim ***** válasza:
Van az a déli, és keleti mentalitás, ami teljesen más mint pár nyugati ország mentalitása. Olaszból átmentem osztrákba, és eléggé idegesítő volt, hogy minden 50-es táblánál előttem az osztrák besatuzott, mikor egy jóérzésű ember akkor csak elveszi a gázt és kigurítja az autót. Mindezt úgy, hogy x km-ig belátható főút, vasárnap hajnalban, előttünk amíg a szem ellát senki, Lienz fölött, végig lejtőben. Egyet tudok érteni a kamionos kollégával, én lakóautóval voltam 3,5t plusz ami még befért, másként fékez és gyorsul egy ilyen vas mint 1-1,5 tonnás négyszer-ötször jobb lóerő/kg úrvezetői masina. Az alpesi lejtőkön is teljesen más egy ilyen autónak a fékezési technikája mint egy sima személygépkocsinak, ha nincs észnél az ember, hamar szétsüti a féket. Mondjuk a kamion légfékes, ott nem forr fel a fékfolyadék, de kezdő koromban az albán hegyvidéken alászaladtam egy ilyen cuminak.
aug. 14. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!