Miért ilyen idióták a Norvég törvények?
Kiküldetésben vagyok Norvégiában pár napig. Azt már hallottam, hogy itt korlátozások vannak az alkohol vásárlásra, meg esténként üzletben már nem árusítanak alkoholt. Mégis meglepődtem azon, ami tegnap történt velem.
Munka után elmentem egy nagyobb szupermarketbe vásárolni. Nézelődés közben betettem a kosaramba egy darab dobozos sört is és még tovább nézelődtem, majd beálltam a kasszához a sorba. Mikor sorra kerültem a pénztáros elvette a sört és félretette, hogy ezt nem vehetem meg.
Én csodálkoztam, hogy miért nem, erre közölte, hogy 8 után nem adhatnak el alkoholt és már 8:02 van, így a sör marad ott. :)))))
Nem idióták ezek, most komolyan? 8 előtt még beteheted a sört a kosaradba, de ha hosszabb a sor a pénztárnál, és átcsúszol 8.00 utánra, már nem veheted meg? Ennek mégis mi értelme?
Ha tudnád, hogy milyen komoly alkohol problémák voltak az északi országokban
- ahol az év felében alig van világos - komoly korlátozások és extrém adók bevezetése előtt, akkor lehet kicsit jobban megértenéd, miért volt ezekre szükség.
Ami pedig a törvény betartását illeti, egyrészt a nyugati mentalitás nem a törvények megkerülésére épül, másrészt könnyen lehet, hogy a pénztárgép nem is engedné a tranzakciót 8 után.
Nem biztos, hogy hülyeség, lehet, hogy ott működik.
Itthon is vannak "hülye" törvények:
Magyaroszágon bizonyos településeken pl. tilos közterületen inni: [link]
Ne is beszéljünk még a zéró toleranciáról, megiszol egy kis forró bort télen és emiatt nem vezethetsz autót, amíg az alkohol ki nem megy belőled teljesen. Felháborító!
Most megleptél, mert eddig azt hittem mindenhol a közterületen tilos a szesz. Én ezt nem tartom ciki törvénynek, a gyermekek védelmében hozták, és sok országban van hasonló. Az USA-ban nem csak közterületen nem ihatsz, de pl a kocsidban nem lehet kinyitott, vagyis már megkezdett piás üveg, ha ilyet talál a rendőr megbüntet. Na ezt idióta törvénynek tartom.
Norvégia árnyoldala, nézzétek mielőtt leszedik.
én nem értem Norvégiát... sofőr vagyok szóval a vezetés a napi rutinom, de agyfaszt kapok attól hogy itt mindenki betartja a sebesség korlátozást. De komolyan, ha 60-al mennek, és jön egy 50-es tábla nem az van hogy elveszi a gázt a táblánál vagy előtte és gurul amíg 50-re nem ér, nem, FÉKEZ hogy a tábla után szigorúan 50-el menjenek :D Utána ott a 90-es tábla mondjuk, de amíg el nem érnek a tábla vonaláig oda van szegezve a mutató az 50ig... de emellett kibaxottul semmi rutinjuk nincs a vezetésben, nagyon látszik hogy egy burokban élnek. És ami a legmeglepőbb volt nekem, hogy én azt feltételeztem, hogy ezek profin vezetnek télen mert hozzászoktak a hóhoz meg jéghez, hát nem... mindenki xarógalamb sebességgel megy, meg szöges gumival, és így átvészelik a telet, de tudás az nem nagyon van mögötte :D
Ez mind az én szegénységi bizonyítványom, nem ebben nőttem fel, és valószínűleg soha nem fogom tudni megszokni, pedig már évek óta itt vagyok, és nagyon próbáltam átállni erre, de egyszerűen nem megy, és már le is szarom... csak a pénz miatt vagyok itt, ez az egész kultúra nem csak a közlekedést nézve hanem úgy minden, ez számomra borzalmas... egy másik példa: ha felpofozod a gyereked a norvég állam simán elveszi tőled és vissza se kapod őket. Itt a gyerek nem a tiéd, hanem az államé, te csak arra vagy hogy felneveld, pénzeljed, taníttasd, de ha nem úgy ahogy az meg van mondva akkor helószia. Normális ez, kérdem én?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!