Van-e, legyen-e joga a pedagógusnak egy pofont adnia a rosszalkodó diáknak?
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:05
Ha ilyen sok az idegbeteg tanár abban az iskolában, akkor az jellemzi az iskolát is. Egy tanár magától nem lesz idegbeteg. A mi iskolánk se egy kitűnő hely de a tanárok normálisak és nem bolondulnak meg.
A tanárok alapból nem ordibálnak, ha nincs rá okuk.
A diákokat kellene először megváltoztatni.
Volt nekünk normális tanárunk is. Érdekes módon pont az ugató tanárok tantárgyaiból lett rossz az osztály átlaga.
Sokszor előfordul, hogy a lányok elsírták magukat egy-egy szidás után. Ilyen emlékekkel nem fogom támogatni ezt a rendszert. Abban is biztos vagyok, hogy több "őrült" tanár lenne, ha visszahoznák ezt a törvényt.
Viszont nem értem ezt a sok "a diák bezzegpofonvágjaatanárt" dolgot. Ha nálunk vki ezt csinálta volna, minimum kirúgják, de szerintem feljelentik.
Amúgy főként a romákra jellemző, hogy verik a tanárt. Én személy szerint rossz ötletnek tartom egy cigány megütését egy esetleges "családi beszélgetés" miatt
Hogy is ne, más ne verje a gyerekem, az a szülő feladata (persze max. egy pofon és az is csak nagyon indokolt esetben). A tanár tanítson, járjon elő jó példával, hogy a diákok felnézhessenek rá, de ne fenyítse őket, adjon rossz jegyet, hívassa be a szülőket, beszéljen a gyerekkel, de ne merjen rá kezet emelni.
Persze ha a tanuló késel támad rá, védje meg magát, vagy ha a szülő megy neki, de az önvédelemhez mindenkinek joga van.
"Inkább a szülőnek legyen több joga megvédeni a gyereket a brutális pedagógustól!"
A szülőnek lófaxt a pi.csájába! Ha megnevelné a kölkit minimum korbáccsal akkor nem a tanárnak kéne még ezzel is fáradnia.
Nyilván a pofonokat nem támogatom, mert elszabadulna a pokol (amúgy nem véletlenül, a pedagógusoknak a hócipőjük tele van, hogy még a jókat is megalázzák és nem veszik komolyan, sőt...), viszont amikor én jártam általános- és középiskolába (pedig nem volt az régen, 1999-ben ballagtam általánosból, és 2003-ban középiskolából), nem voltunk annyira elvetemültek, mint ma sok diák.
Anyu kicsiket tanít, idén csak fejleszt (3-5. osztályig), a gyerekek alapvetően szeretik, de van az az 1-2 protekciós nagypénzű vagy épp "nagycsaládos", akiktől a többi diák is fél és ő is, hogy csinálnak valamit. És nehogy azt higgyétek, hogy tehet valamit, max. javaslatot, hogy menjenek ki a családhoz vagy vigyék el kivizsgáltatni. És az ilyen gyerekek szülei vannak leginkább felháborodva, hogy mi jogon, hiszen az miért baj, hogy a kölyök tűvel szúrkálja a társait vagy ki akar ugrani az első emeleti ablakon, vagy hogy órán kiveszi a szerszámát a nadrágból, ezekhez a tanítónak semmi köze, meg ha nem csinál semmit a gyerek, meg ne buktassák, mert a polgármester rokona... stb.
És volt olyan kiskölyök ezekből a kategóriákból, aki 10 évesen odamondta anyunak, hogy "előbb fog maga elmenni ebből az iskolából, mint én..."
Nagyobb szigor kéne, de a szülőket is meg kéne nevelni, hogy figyeljenek már jobban oda az ő "szentecskének gondolt" kölykeikre.
ne legyen, hisz akinek járna a pofon azt ugyse merné megütni...13:32-kor irta!!
Ennél tömörebben és a probléma lényegét megfogni én sem tudtam volna!!Sajnos itt van az eb elhantolva!!
"A szülőnek lófaxt a pi.csájába! Ha megnevelné a kölkit minimum korbáccsal akkor nem a tanárnak kéne még ezzel is fáradnia."
Na,akkor neked is odacsaphattak volna egyszer-kétszer korbáccsal a szádra.Talán megtanultál volna disztingváltabban fogalmazni.
Láttam én olyan tanárt is,aki úgy bokán rúgott órán egy gyereket,hogy sz majdnem elesett."Szegény"tanár ideges volt,mert közelgett a nyugdíjazása.
Az ilyet úgy kellene kirúgni,hogy a lába nem éri a földet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!