Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van-e, legyen-e joga a pedagóg...

Van-e, legyen-e joga a pedagógusnak egy pofont adnia a rosszalkodó diáknak?

Figyelt kérdés
2010. okt. 30. 20:06
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
80%

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:05

Ha ilyen sok az idegbeteg tanár abban az iskolában, akkor az jellemzi az iskolát is. Egy tanár magától nem lesz idegbeteg. A mi iskolánk se egy kitűnő hely de a tanárok normálisak és nem bolondulnak meg.

A tanárok alapból nem ordibálnak, ha nincs rá okuk.

A diákokat kellene először megváltoztatni.

2010. okt. 31. 00:16
 22/34 anonim ***** válasza:
48%

Volt nekünk normális tanárunk is. Érdekes módon pont az ugató tanárok tantárgyaiból lett rossz az osztály átlaga.

Sokszor előfordul, hogy a lányok elsírták magukat egy-egy szidás után. Ilyen emlékekkel nem fogom támogatni ezt a rendszert. Abban is biztos vagyok, hogy több "őrült" tanár lenne, ha visszahoznák ezt a törvényt.

Viszont nem értem ezt a sok "a diák bezzegpofonvágjaatanárt" dolgot. Ha nálunk vki ezt csinálta volna, minimum kirúgják, de szerintem feljelentik.

Amúgy főként a romákra jellemző, hogy verik a tanárt. Én személy szerint rossz ötletnek tartom egy cigány megütését egy esetleges "családi beszélgetés" miatt

2010. okt. 31. 01:08
 23/34 anonim ***** válasza:
49%

Hogy is ne, más ne verje a gyerekem, az a szülő feladata (persze max. egy pofon és az is csak nagyon indokolt esetben). A tanár tanítson, járjon elő jó példával, hogy a diákok felnézhessenek rá, de ne fenyítse őket, adjon rossz jegyet, hívassa be a szülőket, beszéljen a gyerekkel, de ne merjen rá kezet emelni.

Persze ha a tanuló késel támad rá, védje meg magát, vagy ha a szülő megy neki, de az önvédelemhez mindenkinek joga van.

2010. okt. 31. 02:06
 24/34 anonim ***** válasza:
34%

"Inkább a szülőnek legyen több joga megvédeni a gyereket a brutális pedagógustól!"

A szülőnek lófaxt a pi.csájába! Ha megnevelné a kölkit minimum korbáccsal akkor nem a tanárnak kéne még ezzel is fáradnia.

2010. okt. 31. 02:57
 25/34 anonim ***** válasza:
75%

Nyilván a pofonokat nem támogatom, mert elszabadulna a pokol (amúgy nem véletlenül, a pedagógusoknak a hócipőjük tele van, hogy még a jókat is megalázzák és nem veszik komolyan, sőt...), viszont amikor én jártam általános- és középiskolába (pedig nem volt az régen, 1999-ben ballagtam általánosból, és 2003-ban középiskolából), nem voltunk annyira elvetemültek, mint ma sok diák.

Anyu kicsiket tanít, idén csak fejleszt (3-5. osztályig), a gyerekek alapvetően szeretik, de van az az 1-2 protekciós nagypénzű vagy épp "nagycsaládos", akiktől a többi diák is fél és ő is, hogy csinálnak valamit. És nehogy azt higgyétek, hogy tehet valamit, max. javaslatot, hogy menjenek ki a családhoz vagy vigyék el kivizsgáltatni. És az ilyen gyerekek szülei vannak leginkább felháborodva, hogy mi jogon, hiszen az miért baj, hogy a kölyök tűvel szúrkálja a társait vagy ki akar ugrani az első emeleti ablakon, vagy hogy órán kiveszi a szerszámát a nadrágból, ezekhez a tanítónak semmi köze, meg ha nem csinál semmit a gyerek, meg ne buktassák, mert a polgármester rokona... stb.

És volt olyan kiskölyök ezekből a kategóriákból, aki 10 évesen odamondta anyunak, hogy "előbb fog maga elmenni ebből az iskolából, mint én..."

Nagyobb szigor kéne, de a szülőket is meg kéne nevelni, hogy figyeljenek már jobban oda az ő "szentecskének gondolt" kölykeikre.

2010. okt. 31. 11:04
 26/34 anonim ***** válasza:
75%
ne legyen, hisz akinek járna a pofon azt ugyse merné megütni...
2010. okt. 31. 13:32
 27/34 anonim ***** válasza:
68%

ne legyen, hisz akinek járna a pofon azt ugyse merné megütni...13:32-kor irta!!

Ennél tömörebben és a probléma lényegét megfogni én sem tudtam volna!!Sajnos itt van az eb elhantolva!!

2010. okt. 31. 13:58
 28/34 anonim ***** válasza:
22%
Ha én tanár lennék megtalálnám a finomabb eszközöket is amivel megfingassam a paraszt diákot.Szóval nem.Akinek van egy kis esze tudja, hogyan használja a "hatalmát",ami adott esetben sokkal nagyobb kellemetlenséget okoz a diáknak, mint egy pofon.Meg aztán mi alapján állítanánk fel a mércét a pofozásnál, tehát mi számítana már aránytalan pofozásnak,szóval sok itt a kérdés és mindenki csak pofázik,de kivitelezhető tervet senki sem tud mondani.
2010. okt. 31. 15:01
 29/34 anonim ***** válasza:
55%

"A szülőnek lófaxt a pi.csájába! Ha megnevelné a kölkit minimum korbáccsal akkor nem a tanárnak kéne még ezzel is fáradnia."

Na,akkor neked is odacsaphattak volna egyszer-kétszer korbáccsal a szádra.Talán megtanultál volna disztingváltabban fogalmazni.

2010. okt. 31. 16:48
 30/34 anonim ***** válasza:
53%

Láttam én olyan tanárt is,aki úgy bokán rúgott órán egy gyereket,hogy sz majdnem elesett."Szegény"tanár ideges volt,mert közelgett a nyugdíjazása.

Az ilyet úgy kellene kirúgni,hogy a lába nem éri a földet!

2010. okt. 31. 16:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!