Ez így birtoksértés a részemről?
Ha nem tesz a tulajdonos bejelentést (aki a világ másik végén élő örökös), az önkormányzat meg nem foglalkozik vele, akkor nem lesz bajod belőle. Bár, ha javasolhatom, inkább a kert felől, vagy a kapu felől menj be, ne a kerítést átvágva.
Amúgy valóban birtoksértés, de ez most kit érdekel?
Mondjuk ha van írásos/egyértelmű bizonyíték, hogy jelezték, az önkormányzat meg nem csinál semmit, akkor jogi útra terelve kb nyert ügyük van.
Valószínűleg nem lenne bajotok ebből sem, de igen, ez birtoksértés.
Birtoksértést csak akkor vizsgálnak, ha van birtokvédelmi eljárás.
Amúgy nálunk is hasonló a helyzet. Van köztünk és a szomszéd között egy üres telek, ami túl keskeny építési teleknek. A tulajdonos pedig szarik rá. Mi is igyekszünk karbantartani, kiirtottuk róla az akácot, mert kisebb erdő volt már, rendszeresen kaszáljuk. Volt egy idő amikor napraforgót ültettünk a telekre.
Pár éve pedig elkerítettük olcsó drótkerítéssel, hogy ne ott járjanak át az emberek a szomszéd utcába és ne menjen be minden állat.
Én tuti megkeresném az örököst, és mondanám neki hogy ha neki nem kell, adja nekem.
Egy próbát mindenképp megérne.
Elbirtokláshoz az kell, hogy a tulajdonos tudtával műveld a telkét X éven keresztül. Még ha át is mész, én is javaslom hogy próbáljátok meg felkeresni ti az örökösöket, akár kérjetek segítséget az önkormányzattól, különböző nyilvántartásokból, ahol erre lehetőség van. Ha megengedik hogy használjátok a telket és rendben tartsátok, és bizonyítani is tudod a későbbiekben hogy a telket gondoztátok, akkor idővel (a pontos jogszabályt most nem tudom) a tiétek is lehet.
Ha nem ad rá engedélyt, vagy nem találjátok meg, akkor meg egyébként sem fognak vele foglalkozni.
Ha rókákat találtok, hagyjátok őket a helyükön, és hívjátok ki az állatvédőket vagy a menhelyet, ők elviszik őket és gondjukat viselik akkor is, ha nem a te telkeden találod őket. Ne vigyétek el a helyükről, főleg a kicsiket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!