Erre van valami szabályzás a hivataloknál?
Sziasztok! Elnézést, ha rossz a kategória.
Esküvőre készülök, és azt szeretnénk, ha az anyakönyvvezető kijönne a helyszínre. A kerületben erre van lehetőség, a hivatal oldalán az van megadva, hogy emailben egyeztessünk külső helyszín esetén. Az emailre azt a választ kaptuk, hogy nincs szabad hely, kérjük szertartás vezető segítségét. Annyi a probléma, hogy az időpont foglaló részen tisztán látszanak a szabad időpontok.
Tehát, ha a hivatal oldalán felvan tüntetve, hogy van rá lehetőség akkor van-e valami ami kötelezi őket, hogy ki is menjenek, vagy pedig dönthetnek róla, hogy kimennek-e.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Nálunk elmentünk négyen a kommunistaesküvőre utcai ruhában. A külső helyszínen meg el lett játszva az aláírás meg minden oszt szevasztok!
Majd biztos etetem ott a félalkesz anyakönyvvezetőt a semmiért, meg az ő időbeosztásához igazítom az időpontot…

Én bemennék személyesen, úgyis úgy kell időpontot foglalni és megkerdezném, hogy van-e erre lehetőség/kapacitás.
Nem kötelező amúgy kimenniük.
Ha nem tudnak kimenni, akkor néznék más helyszínt, hátha ott. Úgy tudom, hogy az adott helyszínen területileg illetékes önkormányzattól tud kimenni az anyakönyvvrzető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!