Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hol lehet feljelenteni azokat...

Hol lehet feljelenteni azokat az üzleteket, akik rászámolják az 50 Ft-ot a régi (nem visszaváltható) csomagolásokra?

Figyelt kérdés

Egyre patkányabb húzásokkal találkozom. Össze van csomagolva ilyen díszpackba pl. 6 db alu doboz és abból az elöl lévőkön virít az 50 Ft, a belső kettő pedig még a régi.

Illetve szerintem a dolgozók is ki vannak képezve, mert direkt úgy pakolják a dobozokat, hogy elől legyen egy, amin virít az 50 Ft és a pénztáros is ott mutogatja, hogy visszaváltós. Igen, az, amit beblokkol, de a másik 3 már nem, amik eggyel hátrébb voltak.

Régen is csináltak hasonlókat és azóta fotózom az árakat, hogy a pénztárnál már tudjam a férgeknek mutatni, hogy annyiba volt kiírva.

És sajnos az emberek többsége még mindig belenyugvó. De most szinte minden vásárlásnál akad valami visszaváltós és ez már elég nagy teher, hogy minden egyes nap ezt kelljen bogarászni, ezeknek a tetveknek meg extraprofit.

Hol lehetne ezeket úgy felnyomni, hogy razziaszerűen próbavásárlások sorozatával szembesüljenek és kapják a milliós bírságokat a mocskok?

2024. jún. 19. 11:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Férjem barátai nálunk gyűltek össze meccset nézni, amikor volt most a bajnokság és vettem előre két tálca sört nekik nem nagy ivók, de gondoltam hűtve szép lassan elfogy majd. Ebből következik csak akkor bontottuk meg, amikor jöttek és előtte betettem hűtőbe ugye na mind a két tálcára félszámolták és csak az egyik volt új csomagolással.

Olyan szinten b@szta fel az agyam, hogy másnap bementem oda ahol vettem kértem egy vezetőt ( egyből, nem szórakoztam mással aki majd jobbra - balra magyaráz meg küldözget ), és közöltem most akkor vagy kapom vissza a pénzt vagy probléma lesz. Kedves voltam, nyilván nem bunkón kommunikáltam, de jeleztem ez több mint suttyóság ám, mert oké ha egy üdítőt veszek ránézek tudom ellenőrizni, de ki a fene gondolt erre ebben az esetben? Ráadásul blokkom sem voly meg romlandónál el szoktam tenni ennél nyilván azt sem.

Azóta ezen röhögnek férjemék, mert ő aztán nem " filléreskedett" volna, nálam viszont ez elvi kérdés totál nem érdekel 100 Ft vagy 500, 2000 amivel átvernek NE VERJEN AT!

Szóval figyelni kell az biztos és első körben üzletben szólni, utána lehet menni tovább, de nem hiszem az érdekük...

2024. júl. 31. 09:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!