Személyi ig.cserét hányféle helyre kell bejelenteni (mármint a változást)? Pl bank, telefon, munkahely, stb...
Nagyjából ezekre, amiket írtál. Így visszagondolva én sem jelentettem máshol cserét. Illetve még én a könyvtárban is szóltam, mikor még jártam oda.
Meg ha esetleg rendelkezel postafiókkal, ott is érdemes.
#3 Pedig ezek kötelezőek! Szerinted minek a személyi, ha névváltozás, vagy épp szig. száma változása esetén nem jelentenénk be? Hogyan tudnak lekövetni minket, továbbá mégis hogyan tudna az ember ügyet intézni?
Ezért muszáj a munkahelyen, bankban jelezni, továbbá a mobilteló szolgáltató a pénzmosási törvény miatt éves adategyeztetést kér.
Gondolom, még az iskola kérheti. És még?
"mobilteló szolgáltató a pénzmosási törvény miatt éves adategyeztetést kér"
és akkor megadod az újat ...
"Pedig ezek kötelezőek!"
Ugyan már!
Soha életemben nem jelentettem sehova, ha megváltozott a személyi igazolvány számom. 3 év után mentem be a bankba, szóltak, hogy új a személyim, jeleznem kellett volna. Mondtam, hogy tudom, most vagyok itt, most jelzem... :)
Nekem a munkahelyemen is le kell jelentenem a bérlet miatt. Mióta új típusú bérletek vannak, oda kell a személyi igazolvány szám és csak akkor térítik a bérlet költségét, ha egyeznek a számok.
Azt is elfelejtettem, de nem csináltak belőle gondot. Utólag beszkenneltem, aztán kész. Kaptam szóban egy ejnye-bejnyét.
A következő igazolvány cserénél is fogok kapni ejnye-bejnyét, már előre tudom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!