Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a TEMU nevezetű weboldalról...

Árokpart kérdése:

Ha a TEMU nevezetű weboldalról végül elálltam a rendeléstől, nem vásároltam semmit, töröltem a kosarat a sima e-mail cím alapján amelyen csak a nevemet adtam meg, illetve, hogy hol élek az alapján még nem tudnak banki adatokat lopni ugye?

Figyelt kérdés
Ha valaki sem bankártyaadatot, sem számlaadatot nem adtam meg sima név alapján még ugye nem tudják feltörni senkinek a banki adatait bármilyen profi hackerek is legyenek a csalók ugye?
jún. 14. 09:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Árokpart, ezt hogy gondoltad?

Mégis miképpen tudnának tőled adatot lopni ha semmiféle kapcsolatot nem létesítettél velük és te nem is tettél fel semmiféle adatot?

Ha úgy gondolod, hogy ez nem is kell az adatlopáshoz - mert nem is kell, akkor meg miért aggódsz, hiszen akkor is már megtehetnék ha egyáltalán bekapcsolod a gépedet.

Amíg el nem küldöd addig csak a te gépeden jelenik meg az email címed. Annyit láthat esetleg a TEMU, hogy mely oldalán, mely termékre volt érdeklődő kattintás, mert ezt érzékeli.

A kémprogramjaik ettől külön működnek, ahhoz nem kell hogy te adatokat adjál meg nekik.

jún. 14. 09:24
 2/9 anonim ***** válasza:
31%
Jól értem, hogy már leadtál rendelést majd utána mikor elkezdték kiszállítani törőted? Nem kellett volna. Egyszerűen nem adsz le új rendelést. Én heti szinten rendelek 20k-es tételeket. Nagyon jó. Harmadáron veszek mindent.
jún. 14. 09:28
 3/9 A kérdező kommentje:
2-es Nem adtam le rendelést, nem rendeltem meg végül amit akartam, hanem töröltem a kosaram tartalmát és kiléptem.
jún. 14. 09:31
 4/9 Hova gondolsz ***** válasza:
100%

Nem tudnak hozzáférni a bankkártyádhoz.

Ha mégis szeretnél rendelni, akkor ha van lehetőséged a bankodnál, csináltass egy virtuális kártyát, és arra csak annyi pénzt tegyél, mielőtt elküldöd a megrendelésed, amennyit a kosár összege mutat.

Én is rendeltem pár üvegholmit, kreatív hobbihoz bélyegzőket, meg mikroszálas törlőkendőket. Volt nagyjából 5-6000 Ft, ezt rátettem a virtuális kártyámra, és elküldtem a megrendelést. Semmi probléma nem volt,

időben megérkezett, az üvegtermékek gondosan becsomagolva, épségben.

jún. 14. 15:23
 5/9 A kérdező kommentje:
4-es Nagyon szépen köszönöm!
jún. 14. 22:31
 6/9 Hova gondolsz ***** válasza:
Igazán nincs mit. Ha valamit még szeretnél tudni ezzel kapcsolatban, nyugodtan írj.
jún. 15. 18:18
 7/9 anonim ***** válasza:
4 A virtuális kártya többször is használható? Úgy értem mondjuk töltök rá (ezt bank intézi vagy nekem kell,bocs, de nincs semmilyen kártyám ezért nem tudom) 100 ezret majd ha lefogy megint többször! Ezzel a kártyával ha visszaélnek azt értem hogy csak ez az összeg "ugrik" ha nem költöm el elég hamar.
jún. 19. 13:29
 8/9 Hova gondolsz ***** válasza:

7-es, igen, ez ott van az internet bankodban, ugyanúgy kártyaszámmal, CVC kóddal.(csak persze ezek más számok, mint ami a rendes bankkártyádon van) De neked kell feltölteni rá az összeget, amennyit épp használni szeretnél.

De annyiszor töltesz rá a rendes számládról, ahányszor csak szeretnél.

Én praktikusan mindig csak annyit töltök rá, amennyire épp szükség van. Mivel bankon belüli átutalás, így nincs külön díja. Ha a minden igaz talán olyan 3 évenként kell valamennyit fizetni érte, (mint kártyadíjat) de ez nem nagy összeg.

Lehet, hogy elég az, ha csak számlád van, és úgy csináltatsz egy virtuális kártyát. Mivel ugye nem a kártyáról, hanem a számládról töltöd fel.

De ezt csak online vásárlásokhoz tudod használni.

jún. 19. 23:30
 9/9 anonim ***** válasza:
72%
A Temu sokkal komolyabb , sőt világ szinten nagyon komoly piac minthogy ilyen olyan kàrtyáknak a szàmàt lelopjàk , ezeket az ostobasàgokat felejtsétek el mert egy óvodàs fejében fordul meg csak ilyen meg hogy a haverom rendelt és àrverték dumàkkal ne paràztassátok már egymást annyira gyerekes egy ilyen komoly cég sosem csinàlna ilyen piti dolgokat milliàrdos (dollàrban ) beruházás sokkal komolyabb annàl.
júl. 17. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!