Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki betörésre szánja el...

Aki betörésre szánja el magát, nem fél attól hogy az élete is rámehet?

Figyelt kérdés
Némely esetekben ugyebár a betörő megölése is jogos védelem, például éjjel fegyveresen csoportosan stb. Aki arra az elhatározásra jut hogy betörjön egy házba, vajon arra is gondol hogy lehet hogy nem jön már ki onnan élve? Olvastam már olyan esetről (igaz Amerikában) hogy a tulaj tetten érte a betörőt, nem volt dulakodás viszont tetten éréskor hátulról fejen lőtte de úgy hogy azonnal meghalt, ergo úgy halt meg hogy lényegében fel sem fogta.

jún. 4. 19:06
A kérdező szavazást indított:
Hát igen, ezért sem megyek bele ilyenekbe.
Számomra van az a pénz, amiért kockáztatnék hogy ha nem vagyok szerencsés meghalok.
15 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
16%
Rengetegen dolgoznak akkugyárakban is, nincs sok különbség...
jún. 4. 19:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki igen, van, aki kevésbé, van, aki egyáltalán nem. A betörők sem egyformák, az alkalom szülte pancser besurranó tolvajtól a mindent előre kitervelő hidegvérű profiig minden átmenet létezik.
jún. 4. 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekik ez az életük
jún. 4. 19:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Na figyu:) 1980-tól, úgy 2006-ig, úgymond bűnöző voltam. Első, engem úgysem kapnak el. Én úgy is megúszok mindent. Vagyok olyan ügyes, mindenkit kijátszok. Vagy is, egy bűnöző nem úgy indul el, hogy úgy is börtön lesz, úgy is elkapnak. Ezért nem igaz az, hogy komolyabb büntetés visszatartó erő, mert mindig úgy kezd el bűnözni, hogy engem úgysem kapnak el. Nem kapnak el, akkor meg mindegy, mennyi lenne érte a büntetés.
jún. 4. 19:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Eleve a "betörők" többsége nem 3 diplomás,3 nyelven beszélő értelmiségi, hanem többnyire legalja, egyszerű emberek akik eleve nem is képesek összetetten gondolkodni.

Azt tegyük hozzá, hogy sok esetben nem olyan helyekre mennek be, amit közvetlenül a nemzetbiztonság véd, hanem kifigyelik az éppen üres házakat, lakók mozgását. Vagy éppen öregekhez,gyengébbekhez törnek be, ahol nem egyszer gyilkosság a vége, még akkor is, ha a helyzet ezt nem indokolja.

Eleve Magyarországon nem nagyon kell attól tartani, hogy bárkinél lőfegyver lenne.

jún. 4. 19:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy korábban is írták, a betörők általában nem tanult, okos, művelt emberek, de ennek ellenére bármelyik betörő első dolga, hogy kifigyeli, mikor nincs otthon valaki. Nem kell hozzá 200 iq és fél éves megfigyelés, ha valahol nappal is lehúzva marad a redőny, éjjelente nem ég villany, a postaládából meg kilátszik 3 levél, akkor nyilván nincs otthon senki, és be lehet törni.

De még ha valakit tetten is érnek, Magyarországon elég valószínűtlen, hogy valakinél halált okozó fegyver legyen otthon, ha csak nem a konyhában nasizik hajnal 3-kor és épp a kezébe akad a konyhakés.

Az USA meg egy másik világ, pár éve volt hogy a rendőrök rossz címre mentek ki, a járőr bármiféle jelzés nélkül bement az udvarra, ahol rátámadtak a kutyák. Az egyiket agyonlőtte, a másikat megsebesítette, és elintézték annyival hogy bocs, ilyen előfordul. Olyan helyen ráaásul ahol a tulajnak lehet fegyvere, általában a betörő sem fegyver nélkül indul útnak.

jún. 4. 20:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Betörők nem szeretnek kockáztatni, csakis oda törnek be ahol biztosan nincsenek otthon. Ha egy kicsit gyanús a dolog vagy van kamera akkor máshova mennek vagy be sem törnek.
jún. 4. 20:35
 8/10 anonim ***** válasza:
70%
Nem mert a fidesz a megélhetési betörőket védi.
jún. 4. 21:00
 9/10 anonim ***** válasza:
68%

Itthon sajnos nem jogos.

VOlt aki barackot lopta, a gazda fejbe ütötte.

Mi lett? gazda börtönbe került.

jún. 5. 01:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

7

Az aljanépet nem érdekli a kamera se.

Kb. két hete itt az utcában bementek éjszaka egy olyan udvarra, ahol a tulajdonosnak biztonsági cége van, és kamerával fel is lett véve az illető. Csak annak meg volt annyi esze, hogy lámpát tartott a kamera felé, így az arca felismerhetetlen volt.

Mostanában felénk minden héten bemennek vagy két udvarra, záratlan melléképületbe, és élelmiszert visznek, meg amit mozdítani tudnak.

Egy középtermetű kutya hasznosabb az ilyenek ellen. A károsultak közt egy olyan se volt még, akinek a kutyája az udvaron éjszakázik.

jún. 6. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!