Mennyi sérelemdíjat követelnétek?
Sziasztok!
Még 2022-ben történt, hogy nagyon összevesztem egy nővel, akibe beleszerettem, de csak arra kellettem neki, hogy velem csalja a vőlegényét, amiről nem tudtam. Amikor megtudtam, brutális kárimkodások közepette elhordtam mindennek. Pl. hogy örüljön, hogy nem vágom el a torkát, mert sokan mások ezt tennék a helyemben. St., stb.
Kb. egy év múlva hajnalban, még sötétben mentem haza egy erdő melletti területen, amikor nyöszörgést hallottam a fák közül. Az a lány volt, akivek össsevesztem. Nagyon szarul nézett ki, mindenhol vérzett, össze volt verve, a ruhája leszaggatva több helyen. Mentőt meg rendőrt hívtam.
Azóta felépült. Annyira, hogy feljelentett engem a rendőrségen, hogy a támadóit én béreltem fel. Többször kihaklgattak a rendőrök. Amikor történt a támadás, akkor én egy közeli kocsmában dolgoztam, amit két, velem záró kollégám meg is erősített. Ezalapján a rendőrség megszüntette az eljárást azzal, hogy nem követtem el bűncselekményt a csaj terhére. Ő makacsul ragastkodik hozzá, hogy én voltam a felbujtó, hogy aztán megmentsem és így megszerezzem őt.
Őszintén, nem volt egy leányálom kihallgatásokra járni emiatt a selejtpéldány miatt.
Úgyhogy úgy döntöttem, személyiségi jogi jogsértés meg rágalmazás és hamis vád miatt beperlem. Elsőre 500.000 Ft sérelemdíjra gondoltam. Szeeintetek ez kevés/sok/megfelelő?
Te fenyegetted hogy elvágod a torkát, és még te akarsz fizetségét?
Örülj, hogy nem ő bérelt fel valakit, hogy téged hagyjanak helyben.
Úgy lett volna illendő pedig.
Nem fenyegettem meg, pont hogy azt mondtam neki, hogy örúljön hogy én nem teszem, mert sokan mások ezt tennék a helyemben.
De nem ez a lényeg. Nekem köszönheti az életét, amiért csak annyit vártam el, hogy többé be halljak róla... Erre börtönbe akar juttatni...
Jaaaa értem, csak vicceltél. Akkor a csajos is csak viccelt, nem kerültél böribe.
Hol a hiba?
Megkérdeztem. Azt mondta, hogy a biróság mérlegeléssel állapítja meg a konkrét összeget, de inkább fölé lőjek, mint alá.
Ismeri a körülményeket, elejétől a végéig. Nyilván nem dícsért meg azért, amit mondtam a csajnak (nem is ezért kerestem fel), de azt mondta, az független attól, hogy a csaj annak ellenére akar börtönbe juttatni, hogy megmentettem az életét.
Sokan a helyemben otthagyták volna elvérezni, legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!