Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Édesapámtól 138 ezer Ft...

Édesapámtól 138 ezer Ft valami biztosítás fedezlenségí díjat követelnek. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
Van egy öreg autója. Nyáron szeretné használni, de kiderült hogy lejárt a biztosítása, valószínűleg azért mert a biztosító csak emailban küldött értesítést a díjfizetésről. Bár kerestem a levelet az e-mailfiójában, és nem találtam meg. A díjat nem fizette meg. Mit tudunk tenni? Az autó sem ér már ennyit.

2022. aug. 11. 11:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Be kell fizetni.Menjetek be a biztosítóhoz és próbáljatok megegyezni.
2022. aug. 11. 11:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát a kötelezőt addig fizetni kell, amíg nincs kivonva a forgalomból. Ha elmaradása van, meg kell fizetni.
2022. aug. 11. 11:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez elmaradt díj plusz büntetés valamilyen jogcím alatt tehát be kell fizetni.
2022. aug. 11. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Fizetni
2022. aug. 11. 11:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Örülni, hogy ilyen kevés. Nekem is magyarázták, nagyon figyeljek minden kocsinál, mert napi bünti számolás van és igen komoly összegre is kijöhet. Attól, hogy nem használja az ember forgalomba van. Nem akarja használni, rendszám lead.
2022. aug. 11. 11:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, bizony, napi büntetés.

Ezt olyan komolyan veszik, hogy egyik évben pl. újonnan csináltattam magamnak utánfutót, aminek a forgalomba helyezése dec.21. volt (mindent a gyártó intézett). Karácsony előtt már elvi képtelenség lett volna a kötelezőt elintézni, január legelején csináltam meg. Szépen kiszámolták arra a pár napra a büntetést, szerencsére nem volt komoly összeg.

2022. aug. 11. 11:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Ha leadja a rendszámot?
2022. aug. 11. 13:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A rendszámot az okmányirodában kell leadni,ettől még a biztosító felé fizetni kell.ideglenesen ki lehet vonni a forgalomból az autót,de akkor is ki kell fizetni az elmaradt díjat.
2022. aug. 11. 13:41
 9/9 anonim ***** válasza:

szepen befizetni

utolag semmi mast nem tudsz csinalni

2022. aug. 11. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!