Ha tartoznak egy éve és közjegyzői fizettetési eljárást indítasz akkor közjegyzői fizettetési eljárás díját könnyen vissza lehet adóstól perelni?
Nem értem, hogy miért nem bírtad ezzel kezdeni.
Ebben az esetben nem közjegyzői fizetési meghagyást kell szerintem kezdeményezned.
Menj el a bíróságra ügyfélsegítőhöz.
Két lehetőség lesz szerintem:
1. bíróság kezdeményez végrehajtást
2. feljelentést teszel ismeretlen tettes ellen talán csalás miatt.
Miért ismeretlen tettes?
Mert nem lehetsz teljesen biztos, csak valószínű, hogy hazudott, és nem küldte el. Nyomozzon csak a rendőrség, bizonyítsa csak be, hogy nem is lett elküldve semmiféle pénz. Ha nem küldte el, és te bizonyítani tudod, hogy elküldted amit kellett, akkor buktázott. De ha mégis, akkor viszont te követtél el rágalmazást.
Tehát az ismeretlen tettes elleni feljelentésben közölni kell az eredeti tényállást, bírósági ítélet alapján XY (itt mondhatod a nevét), összeget, stb. akár ítélet másolatát, és azt, hogy állítása szerint elküldte a pénzt, de te nem kaptad meg.
Ekkor pillanat alatt kiderítik, hogy küldött-e, pénzt, és ha nem, akkor kész, ott a csalás, és nyáron már hűvösben lesz.
Ügyvéddel tegyél azért feljelentést.
Ügyfélsegítőt hívogattam, annyit tudott mondani milyen dátumokkor történt valami fizetés nélküli szövegelés. A bíróság semmit nem csinál, csak fél éve mondja a baromságot hogy a letétet visszakapja az ember és majd abból fog fizetni (beleszarva a késedelmi kamat említésébe is).
Milyen küldött-e pénzt, írtam, hogy visszautalják neki a pénzt. Szóval utalt, csak szándékosan nem nekem, hanem a bürokrácia Mariana árkába szívatásból, azt hazudva hogy azért utalta oda, mert nem kommunikáltam. Ennél szerintem sokkal egyértelműbb csalási ügye volt, de még arra is azt mondta egy ügyvéd akit megkérdeztem, hogy szerinte a rendőrség ezzel valószínűleg nem fog foglalkozni. Ennél az ügynél ha az adós azt hazudja, hogy bocs nem nézte azt az emailt, spamba tette a rendszer a küldött számlaszámom, stb., az nem jó védekezés? Jövő héten beszélek újra ügyvéddel.
Tehát beszéltél egy ügyvéddel, de ő nem mondott neked megoldást, hogy mit tegyél a pénzedért, hanem itt a gyakorin kérdezősködsz? Fura. Esetleg az ügyvédnél is ilyen "jól kérdeztél", mint itt.
Mindegy.
Én amit tudtam, gondoltam, elmondtam, más mondanivalóm nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!